Peter Forsberg i Mästarnas mästare. Foto: Bildbyrån

”Foppa” klar för Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

I dag avslöjades de sista deltagarna till årets säsong av Mästarnas mästare.

Och det är inte vilka namn som helst som presenteras.

Bland annat är ishockeylegendaren Peter Forsberg och VM-94-stjärnan Kennet Andersson båda klara för SVT-programmet, som kommer att sändas våren 2016.

Nu är samtliga deltagare i årets säsong av Mästarnas mästare klara. I dag presenterades de fyra sista namnen som är klara för programmet.

I rutan i vår kommer vi att få se, utöver de som tidigare presenterats, fotbollsspelaren Kennet Andersson, kickboxaren Caroline Ek, basketspelaren Kicki Johansson och ishockeyspelaren Peter ”Foppa” Forsberg. Den sistnämnda, som bland annat har två OS-guld, två VM-guld och två Stanley Cup-titlar på meritlistan, fruktar framförallt två grenar inför inspelningarna.

Mästarnas mästare

– Det finns några stycken, som den där man rullar bollen uppför backen och sedan 90 grader. Men det ska bli jättekul att åka dit och hamna i en rolig grupp. Det ser jag fram emot, säger ”Foppa” till SVT.

Med tanke på Jörgen Jönssons och Danijela Rundqvists tidigare framgångar, tror du hockeyspelare har en fördel i Mästarnas mästare?

– Nja, det vet jag inte. Men det finns olika slags hockeyspelare. För mig personligen tror jag kanske egentligen inte det, jag är inte så smidig. Jag har väl mer fördel när det kommer till styrka än smidighet.

Spelas in i september

Sedan tidigare är de äkta makarna Björn Ferry (skidskytte) och Heidi Andersson (armbrytning) klara, tillsammans med innebandyspelaren Niklas Jihde, orienteraren Karolina Højsgaard, bordtennisspelaren Jörgen Persson, jockeyn Inez Karlsson, fotbollsspelaren Hanna Marklund och enduroföraren Anders Eriksson.

Programmet ska spelas in i södra Spanien med start i början av september och kommer att sändas på SVT under våren 2016.

Samtliga deltagare i Mästarnas mästare 2016:

Peter Forsberg (ishockey)

Kennet Andersson (fotboll)

Caroline Ek (kickboxning)

Kicki Johansson (basket)

Niklas Jihde (innebandy)

Björn Ferry (skidskytte)

Heidi Andersson (armbrytning)

Hanna Marklund (fotboll)

Jörgen Persson (bordtennis)

Karolina Højsgaard (orientering)

Anders Eriksson (enduro)

Inez Karlsson (jockey)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet