Mästarna om föräldrahetsen: ”Det är hål i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Under semifinalen av Mästarnas Mästare slängde Peter Forsberg upp frågan på bordet. Vad tycker ni egentligen om att man ska slopa resultaten upp till att man är 13 år? Och mästarna högg direkt.

– Det är inte för barnens skull den regeln finns, det är vi föräldrar som borde skärpa till oss. Det borde finnas utbildning för föräldrar, säger före detta fotbollsspelaren Kennet Andersson.

– Man kan inte hålla på att instruera barnen från andra sidan planen. Det spelar ingen roll att jag har varit proffs i fotboll, jag kan fortfarande inte tala om för dem hur de ska göra när tränaren på andra sidan kanske säger något annat, säger Kennet Andersson.

”Hål i huvudet”

Pernilla Wiberg styr sedan in diskussionen på för tidig satsning. Ett ämne som uppenbart engagerar Magnus ”Slangen” Wislander.

Mästarnas mästare

– Jag är vansinnig på det. Om du ska träna tre, fyra gånger i veckan och säger att du bara vill träna måndag och torsdag för att du vill göra andra grejer, då får du inte vara med.

– Ja, det är helt galet, instämmer Pernilla Wiberg.

Wislander fortsätter.

– Nästa steg är sedan att någon förälder blir sur för att det barnet får spela trots att han eller hon inte är med på alla träningar. Det är hål i huvudet.

”Foppa” valde fotboll före tv-pucken

Peter Forsberg minns ett tillfälle när han valde att spela fotboll i stället för att åka på tv-pucken.

– Farsan sa åt mig att jag skulle göra det jag tyckte var roligt.

– Ja, och det blev ju sämre, skojar Wislander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet