Foto: TT Nyhetsbyrån

Krafttag mot matchfixning:”Ett stort hot”

Uppdaterad
Publicerad

EU skalar upp arbetet mot matchfixning i nytt projekt där Sverige spelar in.

– Att samverka över nationsgränser innebär att vi kan ta i med hårdare nypor framöver när idrotten hotas, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

INtegriSportNext heter EU:s projekt som ska försöka motverka matchfixning och klippa banden mellan idrott och kriminalitet. Något Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet beskriver som ”ett stort hot mot tävlingsidrottens framtid”.

Sveriges medverkan kommer nämligen att samordnas av Riksidrottsförbundet i samarbete med Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten.

Matchfixning

”Stort hot mot tävlingsidrottens framtid”

– Vi får nyttja internationell kompetens och möjlighet att samverka över nationsgränser vilket innebär att vi kan ta i med hårdare nypor framöver när idrotten hotas, säger Eriksson.

Polismyndigheten säger sig kunna bidra med sina erfarenheter av matchfixning sedan 2012 och hänvisar till utredningarna kring de tre fällande domar som funnits inom området i Sverige.

KLIPP: Matchfixning: Så kan det gå till (17 maj, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet