Mattias Karlsson är given i det svenska landslaget. Här från lag-EM i Luxemburg förra månaden. Foto: Bildbyrån.

Mattias Karlsson snuvad på match

Uppdaterad
Publicerad

Med Mattias Karlsson i laguppställningen var det tänkt att Halmstad skulle ta säsongens första vinst i Pingisligan. Men det slutade i en ny förlust mot Kävlinge, som passade på att ta sin första seger, och HBTK är nu sist i tabellen efter fyra omgångar.

Sverigetvåan Mattias Karlsson, rankad 28:a i världen, förlorade överraskande den inledande matchen i Pingisligan. Halmstadsspelaren föll mot Kävlinges 280:e-rankade engelsman David McBeath med

2-3 (12-14,9-11,11-8,11-9, 6-11) och sedan rullade det på för Kävlinge som vann med 4-1.

Elias Ranefur, intensivt coachad av Ulf ”Tickan” Carlsson, hade chansen att reducera till 2-3 totalt i matcher mot just McBeath och ge Karlsson chansen spela hem en poäng för 3-3 i Skåne.

Karlsson fick avbryta inbollningen

Men Ranefur föll med 1-3 och Karlsson som börjat bolla in i hagen bredvid mot Chen-Ting Liao, fick avbryta. Karlsson fick därmed inte tillfälle att revanschera sig utan stannade med förlustmatchen i kväll.

– Mc Beath lirade otroligt bra. Som han lyft sig sedan i fjol, berömmer Bengt Israelsson, Kävlinges ordförande, enligt Skånska Dagbladet.

Ranefur satt länge på stolen efteråt och funderade över matchen. Han hade chansen men tog den inte.

Efter fyra matcher är Halmstad sist med två oavgjorda och två förluster. Kävlinge är femma efter säsongens första seger. De har en oavgjord och två förluster dessutom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.