Israel Adesanya försvarade sitt UFC-bälte och bjöd på breakdance efteråt. Foto: Viaplay

Israel Adesanya vann supermötet i UFC på knock

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan 2009 möttes i natt två obesegrade UFC-fajters i en titelmatch.

Då stod mellanviktsmästaren Israel Adesanya för en mäktig uppvisning och besegrade utmanaren Paulo Costa på teknisk knockout i rond två.

– Jag var tvungen att påminna er alla om att jag är den bäste, säger 31-åringen efter segern.

Inte sedan Lyoto Machida och Rashad Evans gjorde upp om mästarbältet i lätt tungvikt 2009 har två obesegrade fajters ställts mot varandra i en UFC-titelmatch.

Men i natt var det dags igen.

Mästaren Israel Adesanya (19-0) utmanades av brassen Paulo Costa (13-0) i en match som kanske bäst beskrivs som den tekniske virtuosen Adesanya mot det fysiska monstret Costa. Matadoren och tjuren.

”Ni måste ha glömt bort”

Costa började nattens supermatch avvaktande samtidigt som Adesanya prickade rätt med flera sparkar, framför allt mot det främre benet för att stoppa brasilianaren från att rusa framåt.

Brassens ben tog allt mer stryk och i slutet av den andra ronden golvades han av en vänsterkrok mot huvudet. Adesanya följde upp med fler slag och domaren bröt då matchen med mästaren som segrare via teknisk knockout efter 3.59 i rond två.

Det var en i det närmaste perfekt utförd match av Adesanya som firade med breakdance i buren.

– Jag har ju sagt åt er, men ni måste ha glömt bort. Efter min förra match tyckte alla att jag var tråkig och bla bla bla, men nu kommer ni nog ihåg, säger han i segerintervjun direkt efteråt.

”Det här är inte bodybuilding”

I en intervju med ESPN skickade Adesanya en passning till alla de som trodde att han skulle bli överkörd av muskelberget Costa.

– Jag är spinkig, men det här är inte bodybuilding, det här är inte ”Mr. Olympia”. Jag skiter i hur min motståndare ser ut och folk får prata om min fysik hur mycket de vill.

Han vet också vem han vill möta härnäst.

– Jared Cannonier. Om han slår Robert Whittaker i sin nästa match så förtjänar han att vara näst på tur.

Adesanya förbättrar i och med segern sitt fläckfria matchfacit till 20 raka segrar, varav nio har kommit i UFC.

ARKIV: MMA-experten: ”Svenske talangen vinner titeln inom två år” (22 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.