”The Mauler” under titelmatchen mot Jon Jones i december 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander ”The Mauler” Gustafsson bekräftar – gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Det har ryktats om det ett tag.

Men nu är det bekräftat:

Alexander ”The Mauler” Gustafsson gör comeback – och ställs mot den tidigare UFC-mästaren Fabricio Werdum den 25 juli.

– Jag har saknat att tävla, säger han.

Efter matchen mot Anthony ”Lion Heart” Smith i Globen för ett drygt år sedan meddelade Alexander Gustafsson att hans karriär var över. Men i kväll bekräftade han det som det har ryktats om ett tag: Han gör comeback.

– Jag har saknat det. Jag saknar att tävla och känner att jag inte är riktigt redo, trots det jag sa tidigare, säger han till sajten Mauler Bet.

Byter viktklass

Den 33-årige svenskens comeback sker i en ny viktklass. Till skillnad från tidigare, då han har tävlat i lätt tungvikt, kommer matchen mot 42-årige Fabricio Werdum avgöras i tungvikt.

– Jag har alltid sett mig själv som en fajter i lätt tungvikt, trots att jag har haft en stor kropp och varit rätt tung när jag har gått runt. Så jag har alltid varit tvungen att gå ner i vikt inför mina matcher, säger Gustafsson.

”Något av en legendar”

Gustafsson berättar att han ser fram emot matchen, som alltså sker mot den tidigare UFC-mästaren i tungvikt, brasilinaren Fabricio Werdum.

– Han är erfaren och något av en legendar i sporten, om man tittar på hans karriär. Han har lagt på sig en del vikt de senaste åren, men ska inte underskattas då han har en hel del tricks i rockärmen, säger ”The Mauler”.

– Precis som alla andra i tungviktsklassen så slår han hårt. Så det kommer att bli en grym utmaning för mig och det är väldigt motiverande att få möta honom. Jag kommer att gå in för fullt, helt förberedd för att vinna.

Ingen publik

Matchen kommer att avgöras på Yas Island i Abu Dhabi, som har blivit känd som ”Fight Island”. Ingen publik kommer att släppas in på matchen, men ”The Mauler” kommer ändå att gå in för fullt, försäkrar han.

– Jag kommer att gå in för att mosa hans ansikte och lämna med segern.

ARKIV: ”The Mauler”: ”Jag är sugen på comeback” (16 augusti 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.