Daniel Cormier (höger) och Stipe Miocic (vänster) under deras andra möte, i juli 2018. Arkivbild. Foto: TT

Miocic vann stora tungviktsmatchen – Cormier lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Efter två klassiska MMA-matcher, där båda vunnit varsin på knock, möttes tungviktarna Stipe Miocic och Daniel Cormier i natt en tredje gång om UFC:s tungviktsbälte.

Då vann Miocic på poäng – och Cormier meddelade efteråt att han lägger av.

– Jag vill bara slåss om titlar och ser inte några fler sådana chanser i framtiden, säger ”DC”.

Cormier vann första mötet på knock i rond ett, Miocic returen på knock i rond fyra.

När stjärnornas trilogi i natt fullbordades var det mästaren Stipe Miocic som vann på enhälligt domslut (49-46, 49-46, 48-47) efter fem tuffa ronder och därmed försvarade sitt bälte.

UFC:s president Dana White sade inför matchen att segraren kan titulera sig ”tidernas främste tungviktare inom MMA”.

Inför tomma läktare

Nattens fajt avgjordes inför tomma läktare i en av UFC:s egna anläggningar i Las Vegas. Det var en jämn match där båda träffade med tunga slag, men ett par sekvenser stack ut.

Cormier såg ut att ta hem den andra ronden när han i slutsekunderna golvades av Miocic som träffade med en ordentlig högerkrok. ”DC” klarade sig tiden ut men såg rejält groggy ut.

I slutet av rond tre råkade mästaren peta Cormier i vänstra ögat som snabbt svullnade igen.

– Fan, jag kunde inte se någonting ur mitt vänstra öga. Jag kan inte se någonting nu heller. Det är helt svart. Jag sa åt domaren att han petade mig i ögat och först svarade han att det var ett slag, men efteråt erkände han efter att ha sett reprisbilderna, säger en besviken Cormier efteråt.

Reprisbilderna visade mycket riktigt att Miocic tydligt råkade peta sin motståndare i ögat.

Cormier lägger av

Den före detta OS- och VM-brottaren Cormier, 41 år, bytte sport till MMA och blev UFC-mästare i två viktklasser, lätt tungvikt och tungvikt. Bland annat besegrade han Alexander ”The Mauler” Gustafsson i deras titelmatch i Houston hösten 2015.

Cormier har varit en av MMA-världens största profiler de senaste åren. Men nu är resan alltså slut.

Stjärnan har sedan länge meddelat att den här matchen skulle bli hans sista.

– Det suger att ha förlorat två så stora matcher. Det är ledsamt, men jag kommer att hantera det, säger han efter förlusten.

– Jag har hållit på med det här länge. Min sista match handlade om världsmästarbältet i tungvikt och det var en bra match.

Daniel Cormier avslutar nu karriären med 22 segrar på 25 matcher. Han förlorade de sista två, båda titelmatcher i tungvikt mot Stipe Miocic.

SE OCKSÅ: MMA-experten: ”Svenske talangen vinner titeln inom två år” (22 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.