Stipe Miocic efter att ha knockat Daniel Cormier. Foto: TT Nyhetsbyrån

Revansch för Miocic mot Cormier – tog tillbaka UFC-titeln

Uppdaterad
Publicerad

I natt visade Stipe Miocic, 36, varför han av många anses vara tidernas främste tungviktare i MMA.

Med en teknisk knockout i fjärde ronden mot Daniel Cormier, 40, tog han tillbaka sitt UFC-bälte.

– Jag vill inte ta några beslut kring min framtid när jag är såhär känslosam, säger Cormier efter förlusten.

Miocic och Cormier anses vara två av de bästa tungviktarna i MMA-historien och i natt på UFC 241 i Anaheim gjorde de upp i ett returmöte. I juli förra året överraskade ”DC” när han knockade den dåvarande mästaren Miocic i första ronden.

Den här gången var båda herrarna betydligt lättare i vikten eftersom båda förutspådde en lång och tuff fajt. Och så blev det.

Cormier öppnade starkt och tog hem de första två ronderna. I den första så lyfte den tvåfaldige OS-brottaren upp Miocic i luften och kastade ner honom i marken, för att sedan ta en dominant position ovanpå sin motståndare.

Miocic, som öppnat aningen försiktigt, kom in i matchen mer och mer och började använda mer kombinationer än enstaka slag. I den tredje ronden såg han ut att ta över, och lyckades själv få in en nedtagning på Cormier.

”Det var perfekt gjort”

Avslutet kom 4.09 in i den fjärde ronden sedan Miocic prickat rätt med några tunga kroppsslag som sög musten ut Cormier. Mästaren stapplade bakåt mot buren och Miocic träffade med högern innan domaren klev in och bröt matchen.

– Det kändes som att jag var på väg att vinna matchen, men sedan slutade jag pressa honom som jag gjorde i början. Kanske sparade jag lite kraft inför sista ronden, men det var ett misstag. Han träffade mig med ett bra kroppsslag och följde upp det med en höger som jag inte såg komma. Det var perfekt gjort av honom, säger Cormier.

Många har velat se en tredje match mellan Cormier och storstjärnan Jon Jones, men kanske blev nattens fajt den sista för 40-åringen som förlorade sitt mästarbälte.

– Det här var en tung förlust och jag är 40 år gammal nu. Jag måste sätta mig ner med min familj och fatta ett beslut, säger han.

Kanske Cormiers sista match

UFC:s president Dana White ville inte heller uttala sig om Cormiers framtid.

– Jag lämnade nyss hans omklädningsrum och eftersom han är en sådan tävlingsmänniska är han förstås väldigt besviken. Men det behöver han inte vara för det här var en otrolig fajt, säger White på presskonferensen efter galan.

– Jag sade åt honom att inte tänka på framtiden just nu utan bara umgås med sin familj och så får vi prata om allt annat senare.

Stipe Miocic hade rekordet för flest antal lyckade titelförsvar (3) i UFC:s tungvikt innan han förlorade bältet till Cormier förra året. Sedan dess har han inte gått någon mer match, utan väntat på ett returmöte.

I och med nattens seger etablerade han sig utan tvekan som en av historiens främsta tungviktare. Om inte den allra främsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.