Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sean Strickland (till höger) besegrade Israel Adesanya i machen om UFC:s mästarbälte i mellanvikt. Foto: Dan Himbrechts/EPA/TT

Kontroversielle Sean Stricklands dunderskäll: Slog fanfavoriten Israel Adesanya och vann UFC:s mellanvikts-titel

Uppdaterad
Publicerad

Sean Strickland är en av de mer kontroversiella UFC-stjärnorna.

Bland annat har han sagt att det var ett misstag att ge kvinnor rösträtt.

Men nu är han organisationens mästare i mellanvikt – efter att i natt ha besegrat fansens favorit Israel Adesanya på en gala i Sydney.

– Jag är lite chockad, sade han efteråt.

Strickland, som tidigare erkänt att han var nazist i sin ungdom och så sent som i juli sa att han inte vill få ett homosexuellt barn och att han i så fall skulle göra allt i sin makt för att få honom att sluta vara homosexuell, vann matchen efter att samtliga tre domare dömt honom som segrare med siffrorna 49–46. Efteråt kunde Strickland knappt tro att det var sant.

– Drömmer jag? Kommer jag att vakna? Kan någon klippa till mig? Jag brukar inte gråta så ofta, men nu får jag kämpa för att hålla ihop det. Jag har offrat så många hjärnceller till MMA-gudarna... Jag trodde att jag skulle lämna den här matchen lite blodig och lite sönderslagen och är lite chockad att det inte blev så, sade han direkt efteråt, enligt nyhetsbyrån AP.

”Betyder ingenting”

Lite senare, när han intervjuades till UFC:s hemsida, var han inte lika känslosam.

– Jag är glad över att jag vann, men det här jävla bältet (som han fick för segern) – det betyder ingenting, sade han, och förklarade att han är medveten om att många hellre hade sett att nigerianen Adesanya försvarat sitt mästarbälte.

– Hunter (Cambell, UFC:s vice ordförande) och Dana White (ordföranden), de ringer garanterat ”Izzy” nu och säger: ”Din jävel, hur kunde du du låta den där snubben vinna?” Så jag får bara försöka låta bli att bli ”cancelled” i en månad eller två.

På samma gala blev svenske Anton Trukalj knockad i den första ronden mot den australiske hemmafajtern Tyson Pedro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.