Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sean O'Malley på presskonferensen efteråt: ”Som att spela ett tv-spel”. Foto: TT

Nye UFC-mästaren Sean O'Malleys kaxiga utspel: ”Jag är bara så jävla bra!”

Uppdaterad
Publicerad

UFC har fått en ny världsmästare i bantamvikt.

Karismatiske Sean O'Malley besegrade mästaren Aljamain Sterling via teknisk knockout 51 sekunder in i rond två i nattens titelmatch.

– Jag sa inför matchen att ett misstag räcker för mig. Men jag vet inte ens om han gjorde något misstag, jag är bara så jävla bra!, säger O'Malley.

Utmanaren ”Sugar” Sean O'Malley har länge varit en stjärna i UFC på grund av sitt personliga varumärke och underhållande fajtingstil.

I natt fick han för första gången tävla om ett mästarbälte – och tog chansen.

Tidigt i den andra ronden golvade han sin motståndare, mästaren Aljamain Sterling som inte förlorat på sex år. O'Malley följde upp med ytterligare slag mot Sterling när denne låg på rygg på marken och desperat försökte försvara sig. Domaren gick då in och bröt matchen.

Reaktionerna i MMA-världen lät inte vänta på sig.

”Perfekt kontring av Sugar Sean. Jösses, han är definitivt en stjärna”, skriver fajtern Sergio Pettis på X.

”Jag är chockad över att han gjorde det så lätt”, skriver veteranen Damien Brown.

”Det mest nervösa jag varit”

Den 28-årige amerikanen har nu ett matchfacit som lyder 17 segrar, varav tolv på knock, och bara en förlust.

– Helt ärligt så var det här det mest nervösa jag har varit inför en fajt. I mina ögon är Aljamain Sterling den bäste bantamviktaren genom tiderna. Men jag tvivlade aldrig för jag vet vilken kraft jag har i högernäven, säger O'Malley.

Sterling i sin tur, som förlorade sin fjärde match i karriären, protesterade inte mot domslutet.

– Sean är betydligt bättre än vad jag trodde. Jag kan inte säga något negativt om killen. Stort grattis till honom och hans team, säger Sterling och fortsätter:

– Jag har förlorat och blivit knockad förr, då kom jag tillbaka och blev UFC-mästare. Så bli inte förvånade om ni ser mig här igen.

Tidigare på samma gala försvarade kinesiskan Zhang Weili sitt mästarbälte i damernas stråvikt via en poängseger (50-43, 50-44, 49-45) över Brasiliens Amanda Lemos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.