Chris Fishgold avslutade Daniel Teymur (vänstra bilden) i andra ronden. Foto: Twitter

Efter förlusten: UFC bryter med Daniel Teymur

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte varit någon bra månad för de svenska UFC-bröderna Teymur.

Efter Davids förlust i Brasilien föll storebrorsan Daniel i går i Prag.

Och enligt källor till SVT Sport har fjäderviktaren (65 kilo) nu gjort sitt i världens bästa MMA-organisation.

Efter två raka förluster i UFC var det en pressad Daniel Teymur som klev in i buren inför 16 583 åskådare på galan i Prag i går kväll.

Svensken fick uppförsbacke direkt med ett poängavdrag redan efter 20 sekunder. Detta efter att han greppat tag i buren för att hålla sig stående och förhindra en nedtagning från motståndaren Chris Fishgold från England.

Teymur hade flera fina sekvenser i den första ronden, men det var Fishgold som avslutade starkast och var nära att avsluta matchen med ett armlås innan tiden gick ut.

I den andra ronden lyckades Teymur inte försvara sig mot Fishgolds submissions. Med en rear-naked choke, en strypning bakifrån motståndarens rygg, avslutade Fishgold matchen efter 1.10.

Den 31-årige Daniel Teymur har nu förlorat alla sina tre matcher i UFC och enligt källor till SVT Sport kommer han inte att få något nytt kontrakt med organisationen. Innan dess hade han vunnit samtliga sex proffsmatcher i karriären, alla utanför UFC.

Lillebror David Teymur, 29, har varit upphaussad efter fem raka segrar i den stentuffa lättviktsdivisionen, men föll tungt via submission mot rutinerade brassen Charles Oliveira vid en gala tidigare den här månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.