• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jack Hermansson tyckte att det var synd att Alexander Gustafsson förlorade. Foto: Bildbyrån

Hermansson om ”The Mauler”: ”En av de bästa vi haft”

Uppdaterad
Publicerad

Lördagskvällen och UFC-comebacken blev varken lång eller rolig för Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Efter 67 sekunder knockades han, vilket fått en del att ropa på hans slutliga pension från sporten.

Men Jack Hermansson tycker att hans landsman bör gå på sin egen känsla.

Efter 67 sekunder var Alexander Gustafssons nederlag mot ukrainaren Nikita Krylov ett faktum. Hans första match på två år fick ett snabbt slut.

– Jag tyckte att han hade fin energi när jag träffade honom på hotellet i veckan, med tro på att det skulle gå bra. Men så här är det i den här sporten, det är små marginaler. Blir man träffad så går det utför. Det var såklart synd att se. Jag hade unnat Alex en vinst, säger Jack Hermansson.

Den förre UFC-mästaren Daniel Cormier – som besegrade Gustafsson via delat domslut i en stenhård titelmatch 2015 – var en av dem som under lördagskvällen uttryckte att Gustafsson bör lägga av nu. Men Jack Hermansson tycker att beslutet ska vara ”The Maulers” egna.

– Om han är sugen så ska han köra, är han inte det ska han inte köra. Det är egentligen den känslan han går med som ska avgöra det, tycker jag.

Vad är din bild av hans karriär?

– Helt fantastisk. Framför allt har han varit uppe där och slagits mot de bästa som vi har haft i lätt tungvikt: Jon Jones och Daniel Cormier. De är ett hack högre och bättre än alla andra. Alex har varit där och gått superjämna matcher mot dem och det visar bara att Alex är en av de absolut bästa fighters vi har haft, säger Hermansson och lägger till:

– Jag hade verkligen unnat honom att vinna en titel innan han gav sig, så vi får se vad som händer framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.