Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenske UFC-fajtern Ilir Latifi tar sig ryssen Aleksei Oleinik i Las Vegas. Foto: Bildbyrån.

Ilir Latifi inför UFC-fajten mot Aleksei Oleinik: ”Jag är redo – tungvikten är mitt hem”

Uppdaterad
Publicerad

Skåningen Ilir Latifi gör sig än en gång redo för att äntra UFC-buren. På lördag tar han sig an tungviktaren Aleksei Oleinik, en av sportens absoluta veteraner, på galan UFC Fight Night 211 i Las Vegas.

– Jag kommer att fajtas smart och vinna. Jag är redo, säger han till SVT Sport.

Svensken Ilir Latifi är matchredo. Kommande helg är det dags för Rosengårds stolthet att ta sig an en ordentlig utmaning i tungviktsklassen i UFC.

På andra sidan buren väntar nämligen Aleksei Oleinik, en minst sagt rutinerad 45-årig ryss med hela 60 proffssegrar på 77 matcher.

– Det är stor skillnad att gå match i tungvikt. Men det känns bra att vara i den här viktklassen. Det är tufft motstånd som väntar, säger han till SVT Sport.

Hur förbereder du dig inför det tuffa motståndet?

– Det är ingen duvunge. Han kommer att försöka pressa mig och göra det grötigt. Jag kommer att klara det oavsett om det är stående eller på mattan.

Mästarambitioner?

Latifi är ingen ungdom. 39-årige ”Släggan” har hunnit med 24 proffsmatcher i karriären varav 15 segrar. Senast besegrade han Tanner Boser och har nu chansen att ta andra raka segern. Men frågan är om det finns tillräckligt i tanken för att så småningom slåss om mästartiteln.

– Jag fokuserar på en match i taget. Men om möjligheterna finns att slåss där i toppen så är jag redo. Absolut, säger skåningen.

Det är ont om högkvalitativ sparring i Latifis viktklass i Sverige. Därför har han varit på plats i Las Vegas, där matchen kommer att äga rum, för att försäkra sig om att få bra träning inför comebacken. Och runtom i världen ses han som favorit i helgens tungviktsdrabbning.

– Jag tänker inte på favoritskap. I den här sporten kan du inte överskatta någon. Finns inga lätta matcher på den här nivån. Men som sagt – jag är redo. Tungvikten är mitt hem nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.