Första matchen i tungvikt slutade i förlust. Men i den andra vann Ilir Latifi. Foto: Bildbyrån

Ilir Latifi tog första segern på tre år

Uppdaterad
Publicerad

24 februari 2018.

Det var inför nattens UFC Fight Night 189 den senaste gången Ilir Latifi vann en fajt.

När galan gick av stapeln hoppade svensken på segertåget igen när han besegrade Tanner Boser via delat domslut.

Ilir Latifi (16-8, 1NC) bytte viktklass och gick upp från lätt tungvikt till tungvikt inför sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 247. Och den förlorade han via enhälligt domslut.

Men vid söndagsnattens  UFC Fight Night 189 i Las Vegas fick ”Lyftkranen” äntligen jubla igen.

Malmöiten ställdes mot Tanner Bosser (19-8-1) och fick bryta sin förlustsvit på tre raka matcher när han vann fajten via delat domslut, 27-29, 29-28, 29-28.

En kämpaseger

Latifi fick i den första ronden motta en del tuffa sparkar av ”The Bulldozer”, men kom senare tillbaka och svarade med hårda slag.

I den andra ronden täckte svensken över sitt öga efter ett slag av kanadensaren och menade på att den senare bjöd på en smärtsam ögonpetning. Inget gehör från domare Herb Dean den gången och Latifi pressades mot slutet av ronden.

Inställningen och viljan blev till slut nyckeln för Latifi. Han stod för en kämpainsats och avslutade matchens tredje och sista rond på topp på marken. Och efteråt var det hans arm som lyftes av domaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.