Bea Malecki möter den brasilianska UFC-debutanten Josiane Nunes. Foto: Bildbyrån.

UFC-svenskan inför efterlängtad fajt: ”Har varit frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska MMA-fajtern Bea Malecki, 29, är klar för sin tredje UFC-fajt.

Efter två inställda fajter möter hon den 21:a augusti den brasilianska UFC-debutanten Josiane Nunes.

– Det känns bra, det har varit så frustrerande att det inte har blivit match på över ett år, säger hon till SVT Sport.

Bea Malecki berättar om anledningarna bakom de inställde fajterna.

– Först drabbades jag av corona som tog rejält på mig och jag blev sängliggande i över en månad. Då gick det inte, och jag blev tvungen att ställa in matchen mot Tracy Cortez i oktober. Jag grät nästan på nätterna för att jag hade extrema ledsmärtor. Jag hade så ont i benen, säger Malecki.

– Sedan blev jag skadad inför matchen mot Norma Dumont den 10 april. Det var oerhört jobbigt och det största problemet när man är thaiboxare är att man vill gå matcher oavsett. Det kan handla om matförgiftning, extrem smärta, vad som helst… det är den mentaliteten man har. Jag hade aldrig ställt in om jag hade kunnat gå den fajten. Har jag sagt att jag ska gå en fajt, så vill jag göra det.

”Det blev en psykisk motgång”

Svenskan vill inte avslöja någon information om skadan, eftersom det kan vara till fördel för motståndare att veta det.

– Innan skadan kände jag mig i väldigt bra form. Det tog lång tid, nästan tre månader efter corona, innan jag kände mig helt återställd. Man vet ju hur man är som vanligt och hur mycket man orkar. Helt plötsligt orkade inte musklerna och lungorna – det blev en psykisk motgång.

Hur har du hanterat det här?

– Det enda man kan göra är att se det positiva i det dåliga, ältar man så blir det som att man upplever det negativa två gånger. Det bara att tänka att allt händer av en anledning och förhoppningsvis blir det tredje gången gillt nu när jag ska gå match.

Din senaste fajt var för över ett år sedan, hur tror de att det påverkar?

– Det har jag inte tänkt på egentligen. Jag hade önskat att jag hade gått fler matcher för erfarenhet. Men annars spelar det inte så stor roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.