• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Jack ”The Joker” Hermansson vann i UFC. Foto: Viafree

Jack Hermansson var pressad – men vann i UFC

Uppdaterad
Publicerad

UFC-svensken Jack ”The Joker” Hermansson tog inatt en meriterande seger då han besegrade amerikanen Edmen Shahbazyan via enhälligt domslut (29-27, 29-27, 29-27).

”Tack så mycket för stödet”, skriver han på Instagram.

Jack Hermansson hade en tuff första rond där Shahbazyan gick på hårt med slag, men till den andra skedde en scenförändring.

Svensken fick ner sin motståndare på mattan tidigt och började slå. Ungefär samma sak hände sedan också i den tredje ronden och då stod det klart att Hermansson skulle få segern.

– Jag hittade inte tajmingen i starten. Jag kände mig som en nybörjare. Men jag grävde djupt och använde mina färdigheter till min fördel, sade Hermansson i intervjun efter matchen.

32-årige Hermansson kom närmast från en förlust mot italienaren Marvin Vettori, men på nattens gala i Las Vegas studsade svensken, som fajtas i klassen mellanvikt, alltså tillbaka.

Förlusten var Shahbazyans andra i proffskarriären och Hermansson har nu 21 segrar av 27 möjliga.

Matchen skulle ursprungligen ha varit en vecka tidigare, men sköts upp på grund av att svensken drabbades av covid-19.

KLIPP: Svenske MMA-stjärnans skräckskada – på utflykten (16 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.