Kamaru Usman vann mot Jorge Masvidal. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Usman förste på tretton år – i utsåld arena

Uppdaterad
Publicerad

Och ...

... fortfarande UFC-mästare.

Kamaru Usman vann på knockout mot rivalen Jorge Masvidal.

– Jag är planetens bäste i alla viktklasser, säger nigerianen.

För första gången sedan coronapandemin bröt ut i fjol var i natt, svensk tid, en inomhusarena i USA utsåld. I Vystar Veterans Memorial Arena – Jacksonville, Florida – fick de drygt 15 000 personerna på läktarna se MMA-stjärnan Kamaru Usman försvara sitt UFC-bälte i weltervikt.

Fajten mot Jorge Masvidal, som är från Florida, var över en minut och två sekunder in i andra ronden. Usman träffade med en stenhård höger som sänkte 36-åringen, och domaren bröt när Masvidal inte kunde försvara sig. Masvidals första förlust på knockout sedan 2008.

– Jag är planetens bäste fajter i alla viktklasser. Jorge, du lyfte mig och mig fick mig att slita. Jag blir fortfarande bättre, och det finns inga gränser för hur bra jag kan bli, säger Kamaru Usman efter fajten.

Näst längsta sviten

Detta var Usmans och Masvidals andra möte i oktagonen. I somras på Fight Island i Abu Dhabi blev coronadrabbade utmanaren Gilbert Burns ersatt av Masvidal med sex dagars varsel. Den gången vann Usman efter domslut.

33-årige nigerianen Usman har nu fjorton raka vinster i UFC, näst bästa sviten genom tiderna efter Anderson Silva på 16.

På samma gala, UFC 261, avgjordes två titelfajter till. Valentina Sjevtjenko, Kyrgyzstan, försvarade sitt bälte i flugvikt efter vinst mot brasilianskan Jéssica Andrade. Och i stråvikt är amerikanskan Rose Namajunas återigen UFC-mästare, hon besegrade kinesiskan Zhang Weili, som kom till oktagonen som mästare, via knockout med en huvudspark drygt en minut in i första ronden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.