Jack Hermansson jublar efter en seger i UFC. Foto: Bildbyrån

UFC-doldisen Jack Hermansson får toppmatch – möter världstrean

Uppdaterad
Publicerad

Svenske UFC-doldisen Jack Hermansson, 30, får en jättechans.

Med kort varsel hoppar han in och möter världstrean Ronaldo ”Jacare” Souza i Fort Lauderdale den 27 april.

Det blir Hermanssons första huvudmatch i UFC, världens största MMA-organisation.

På kort tid har Jack ”The Joker” Hermansson från Uddevalla seglat upp som Sveriges nya MMA-stjärna.

Inom loppet av fyra månader har han vunnit två matcher i den första ronden – senast på bara 49 sekunder – och nu belönas han med en toppmatch.

Den 27 april går han huvudmatchen på UFC-galan i Fort Lauderdale, Florida. Han ställs då mot brasilianske veteranen Ronaldo ”Jacare” Souza som är rankad trea i världen bland utmanarna till mästarbältet i mellanvikt (83,9 kilo). En seger mot Souza skulle innebära ett stort kliv mot en titelmatch för Hermansson.

Hermansson är i sin tur rankad på tionde plats efter den imponerande segern mot veteranen David Branch för mindre än två veckor sedan. Han hoppar in med kort varsel efter att stjärnan Yoel Romero tvingats dra sig ur på grund av lunginflammation.

Möter storstjärna

Jack Hermansson har vunnit 19 av sina 23 proffsmatcher och fem av sina sex senaste matcher i UFC.

Kommande motståndaren ”Jacare” anses vara en av de bästa i världen som ännu inte har gått en titelmatch i UFC. Den 39-årige brassen var tidigare mästare i organisationen Strikeforce, som vid tillfället var den näst största organisationen bakom UFC.

”Jacare” har vunnit 26 av sina 32 matcher och har bland annat svart bälte i både brasiliansk jiu-jitsu och judo. Han har blivit världsmästare i BJJ flera gånger och besegrat tre före detta UFC-mästare i form av Vitor Belfort, Robbie Lawler och nu senast Chris Weidman i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.