Jon Jones visar upp sitt mästarbälte efter segern mot Alexander Gustafsson i december. Foto: Bildbyrån

Efter segern mot ”Mauler” – ny match för Jones i mars

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Jon Jones besegrade Alexander ”The Mauler” Gustafsson den 29 december och vann då UFC-mästarbältet i lätt tungvikt.

Redan den 2 mars väntas han göra sitt första försvar av titeln.

– Får han bara tillbaka sin tävlingslicens i Nevada presenteras matchen mot Anthony Smith, säger presidenten Dana White till ESPN.

Jones, som precis vann tillbaka det mästarbälte han aldrig förlorade i oktagonen, hoppas nu på att göra en snabb återkomst.

UFC:s president Dana White bekräftar för ESPN att organisationen vill se Jones försvara sitt bälte mot formstarke Anthony Smith på UFC 235 i Las Vegas den 2 mars. Uppdateringar i sociala medier från storstjärnan själv visar att han redan har börjat sina förberedelser inför matchen, som dock inte är helt officiell.

För att matchen ska bli möjlig måste Jon Jones först beviljas tävlingslicens av Nevadas idrottskommission, som kommer att sammanträda den 29 januari och då ge besked. Detta anses dock mest vara en teknikalitet då Jones tävlade så sent som den 29 december när han vann mästarbältet från Alexander Gustafsson på en stor gala i Los Angeles, Kalifornien.

Fick inte licens

Titelmatchen mellan ”The Mauler” och Jones skulle ha ägt rum i Las Vegas, men Jones beviljades inte licens av Nevadas idrottskommission eftersom han testat positivt för dopning och fallet inte hann prövas med så kort varsel före match.

I Kalifornien, som var väl insatta i fallet, bedömde man att det ”bara” handlade om spårämnen från ett gammalt positivt dopningsprov – det som 2017 ledde till 15 månaders avstängning – och därför fick storstjärnan tävla. Hela galan flyttades då från Las Vegas till Los Angeles.

Jon Jones har vunnit 23 av sina 24 proffsmatcher i karriären men anses vara obesegrad då han blev diskad i sin enda förlust, en match som han dittills dominerade. Anthony Smith har vunnit 31 av sina totalt 44 matcher. Smith har tre raka segrar, alla via avslut, sedan han klev upp till lätt tungvikt i början av 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.