Jon Jones under titelmatchen mot Alexander Gustafsson i Los Angeles i december 2018. Foto: Bildbyrån

Jon Jones skulle dopningstestas – gömde sig i sex timmar

Uppdaterad
Publicerad

Att UFC-mästaren Jon Jones 2015 gömde sig under en oktogon i sex timmar för att slippa ett dopningstest har länge varit ett rykte som florerat i MMA-världen.
Nu avslöjar Jones sanningen i ett inlägg på Twitter.
”Jag hade precis rökt gräs och var rädd för att testa positivt”, skriver han.

Det var förre UFC-stjärnan Chael Sonnen som först berättade historien i ett avsnitt av podcasten ”The Joe Rogan Experience”.

Han hävdade att Jon Jones befann sig på gymmet hemma i Albuquerque när han såg dopningsjägarna parkera bilen utanför fönstret.

– Jones gömmer sig då under buren och de andra i gymmet säger att de inte vet var han är. På den tiden behövde man inte registrera var man befann sig och om de inte kunde hitta dig behövde du inte testa dig, sade Sonnen.

”Jag gömde mig”

Nu bekräftar Jones att historien är sann.

”Jag gömde mig från idrottskommissionen i Nevada. Jag hade precis rökt gräs och var rädd för att testa positivt. Det är sanningen. Nu vet alla”, skriver 33-åringen på Twitter.

Skandalomsusade Jones anses av många vara den främste MMA-fajtern genom alla tider, men vid tre tillfällen har han blivit fråntagen sitt mästarbälte i lätt tungvikt som ett resultat av disciplinära åtgärder. Han har bland annat varit avstängd efter att ha testat positivt för dopning.

ARKIV: ”Fuskarna sitter och ler just nu” (10 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Travis Tygart, ordförande i Usada, den amerikanska antidopningsbyrån. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer