Jon ”Bones” Jones försvarade i natt sin UFC-titel i Las Vegas. Foto: TT Nyhetsnbyrån

Jones försvarade titeln i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

De har tjafsat fler gånger om.

Men det var först på MGM Grand i Las Vegas som UFC-stjärnorna gjorde upp på riktigt – och då försvarade Jon Jones sin mästartitel mot Daniel Cormier.

– All skit han snackade motiverade mig, sade Jones i segerintervjun.

Första gången Jon Jones och Daniel Cormier träffades inför matchen slutade med ett slagsmål i lobbyn MGM Grand.

Det var under en pressträff i Las Vegas i augusti.

UFC

Sedan dess har kampsportarna haft en frostigt relation till varandra, där många av deras presskonferenser och tv-intervjuer resulterat i en hel del tjafsande mellan UFC-stjärnorna i lätt tungvikt.

Underhållande duell

Natten till söndagen var duon tillbaka på hotellet i den amerikanska staden.

Den här gången stod de öga mot öga i oktagonen.

Och den här gången sparade de inte på några krafter utan bjöd på en tät, jämn och underhållande duell i tre ronder inför en ständigt jublande publik.

Sedan handlade det mest om Jon Jones.

27-åringen plockade ner den förra OS-brottaren två gånger på kort tid i den fjärde ronden, kontrollerade sedan matchen genom den avslutande ronden och vann på domslut.

Med Jon Jones seger blev det även klart vad en vinst i huvudmatchen på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari innebär. Den av Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Anthony ”Rumble” Johnson som vinner mötet ställs mot Jon Jones i en ny titelmatch i lätt tungvikt.

”The Mauler” följde nattens match mellan ”Bones” och Cormier. Han var inte imponerad.

”Jon 'Bones' Jones, jag är inte imponerad av din insats”, skriver Gustafsson på Facebook.

Svensk förlust

För svenske Mats Nilsson, som inför galan valde att gå ner en viktklass till weltervikt, blev det ingen rolig kväll i Las Vegas. Mötet med Omari Achmedov var visserligen jämnt och svensken var nära att skaka om ryssen i slutet av tredje ronden, men till slut var det ändå Achmedov som tog hem segern på domslut.

UFC-karriären för den 31-årige Nilsson har därmed inletts med två raka förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet