MMA-världens största stjärna Conor McGregor är ute efter revansch mot Nate Diaz. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kaoset inför stormatchen – kastade flaskor

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens största UFC-gala äger rum natten mot söndag.

Men redan på presskonferensen i går hettade det till mellan MMA-stjärnorna Conor McGregor och Nate Diaz – som kastade flaskor mot varandra.

När Conor McGregor inte dök upp i tid till presskonferensen i Las Vegas valde UFC-presidenten Dana White att sätta i gång utan honom.

– Han måste börja respektera folks tid, sade White märkbart irriterat.

En halvtimme senare klev irländaren upp på podiet till stort jubel.

– Det är mycket trafik i Vegas såhär års. Det måste vara en McGregor-show i stan för att det är verkligen packat med folk, sade han.

Kastade vattenflaskor

Men när McGregor väl var på plats – då svarade rivalen Nate Diaz med att lämna. På väg ut ur lokalen började stjärnorna skrika åt varandra.

Bråket eskalerade snabbt och någon ur Diaz team kastade en plastflaska med vatten mot McGregor. Irländaren svarade med att plocka upp flera stycken från bordet framför sig och de båda sidorna började kasta flaskor mot varandra.

Kan straffas

Säkerhetsvakter fick ingripa och Dana White bad publiken om ursäkt innan han avslutade presskonferensen.

– Jag är besviken. Jag önskar att de här två herrarna, UFC och MMA-fajters ska bete sig som de proffs de är. Vi kommer att gå vidare med det här, säger Anthony Marnell, ordförande i Nevadas idrottskommission till ESPN.

Diaz och McGregor kommer att mötas öga mot öga igen på invägningen sent på fredag kväll, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.