Conor McGregor. Foto: TT

Conor McGregor i nytt inlägg: ”Kriget fortsätter”

Uppdaterad
Publicerad

Conor McGregor har varit fåordig efter helgens stora MMA-skandal i Las Vegas.

Nu har han skrivit ännu ett kort inlägg i sociala medier.

”Vi förlorade matchen, men vann striden. Kriget fortsätter”, skriver irländaren.

Efterspelet till helgens UFC-gala i Las Vegas fortsätter. Medan ryske mästaren Khabib Nurmagomedov dök upp på presskonferensen efter matchen har det varit desto tystare från motståndaren Conor McGregor.

Irländaren har bara uttalat sig i form av några korta inlägg på Instagram, där han också uttryckt sin önskan om en returmatch.

Nurmagomedov, som direkt efter kaoset bad om ursäkt för sitt beteende, har nu en lättsammare ton kring händelsen i form en serie bilder där han syns skratta.

”Mitt ansiktsuttryck när någon säger att de inte gillar mitt hopp”, skriver han bland annat, med hänvisning till hur han kastade sig ut i publikhavet för att ge sig på McGregors träningskamrat Dillon Danis.

Skryter om överfallet

En av Nurmagomedovs träningskamrater, UFC-fajtern Zubajra Tuchugov, skryter i en video om hur han hoppade in i oktagonen och gav sig på McGregor.

– Jag slog honom som jag lovade. Jag hade sagt att han skulle få stå till svars för sina ord och jag höll mitt löfte, säger Tuchugov, som kommer att få sparken från organisationen.

Ali Abdelaziz, manager till Nurmagomedov, lägger skulden för helgens händelser främst på Conor McGregor.

”Det var inte på det här sättet vi ville fira en dominant prestation, men när du pratar om någons land, familj och religion, när ringhörnan börjar snacka skit efteråt... Det här är fajtingvärlden och shit happens”, skriver han.

Klandrar UFC:s marknadsföring

I en intervju med USA Today menade han också att UFC:s marknadsföring av matchen, där de frekvent använt bilder från vårens bussattack, ligger till grund för hatstämningen.

– Låt oss säga som det är. UFC har promotat den här matchen med sina videos, och de har inte direkt framställt det som någon golfturnering. De har promotat det här som ett slagsmål, säger han.

Det är ännu oklart vilka konsekvenser storbråket kommer att få, men idrottskommissionen i Nevada har fortfarande inte betalat ut någon lön till Khabib Nurmagomedov, vars visumförnyelse också kan påverkas. Han riskerar dessutom att bli av med sitt mästarbälte, enligt UFC-presidenten Dana White.

Se skandalscenerna och efterspelet i Sportspegeln i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.