Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov under nattens titelfajt i UFC. Foto: TT

Skandalscener när McGregor förlorade – storbråk i buren

Uppdaterad
Publicerad
UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov försvarade sitt bälte och ströp ut Conor McGregor i den fjärde ronden.
Sedan utbröt totalt kaos när ryssen började slåss med en av irländarens vänner – och en ovetande McGregor blev överfallen.
– Det här är hemskt för sporten. Det är katastrof, säger kommentatorn Joe Rogan.

Se skandalscenerna och efterspelet i Sportspegeln i spelaren ovan.

Världens blickar var riktade mot nattens UFC-gala i Las Vegas och ”tidernas MMA-fajt” mellan UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov och comebackande superstjärnan Conor McGregor.

Men efter att ryssen Nurmagomedov avslutat sin motståndare med en strypning i den fjärde ronden spårade allting ur fullständigt.

På tv-bilderna syns det hur Nurmagomedov skrek först åt McGregor, som låg kvar på marken, innan han hoppade ut i publikhavet och började slåss med irländarens träningskamrat Dillon Danis.

McGregor överfallen

Ett jättebråk utbröt mellan de båda lägren och medan Conor McGregor återhämtade sig i buren blev han överfallen av en person i Nurmagomedovs team.

– Det här är det absolut galnaste och vidrigaste jag har sett under alla mina år som kommentator inom MMA. Det är en mörk stund för den här sporten. Man blir så oerhört besviken, sade UFC:s mångårige kommentator Joe Rogan.

Både McGregor och Nurmagomedov fördes ut till sina omklädningsrum utan att intervjuas, som brukar vara kutym. Ryssen fick inte ens ta emot det mästarbälte som han precis hade försvarat i oktagonen.

Oro över säkerheten

I tv-sändningen kunde man höra UFC-presidenten Dana White uttrycka oro över folks säkerhet i arenan om han skulle dela ut mästarbältet.

– Det är vidrigt hur Khabib attackerar Dillon Danis, det förstör hela ögonblicket efter hans spektakulära seger. Och det är så fegt av Khabibs vän som hoppar in och attackerar Conor som inte ville delta i bråket, sade kommentatorn Joe Rogan.

Själva matchen? Nurmagomedov dominerade i de två första ronderna, främst genom att brotta ner sin motståndare på marken men han golvade honom också med en stenhård höger. I den tredje ronden såg irländaren plötsligt vassare ut, men i den fjärde ronden fick han klappa och ge upp när Nurmagomedov fick ett rejält grepp om hans nacke.

Oklart efterspel

Idrottskommissionen i Nevada, där fajten gick, har ännu inte betalat ut pengarna för matchen och det är oklart vad efterspelet av attacken blir.

– Vi får se vad som händer. Det kan röra sig om avstängning för Khabib, böter för båda killarna. Kommer båda få visum för att få komma in i landet igen? Båda killarna är i stora problem. Blir det en lång avstängning kan hans titel dras tillbaka, säger White.

– Vad Khabib gjorde var idiotiskt och vi var glada att få ut honom från arenan även utan bältet, säger White till Espn.

Enligt UFC-presidenten Dana White greps tre personer i Nurmagomedovs team efter incidenten, men ska också ha släppts av polis kort därefter.

White meddelar också att McGregor har vägrat att anmäla kvällens incident.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer