Conor McGregor under torsdagens presskonferens. Foto: TT

McGregors superlön: 450 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev Conor McGregor, 30, världens fjärde bäst betalde idrottare, enligt magasinet Forbes.

MMA-stjärnan lär placera sig högst upp på nästa lista också.

– Jag kommer att tjäna runt 450 miljoner kronor för den här matchen, säger irländaren inför helgens titelmatch i UFC mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

McGregor är sportens fixstjärna nummer ett och har tagit MMA:n till helt nya nivåer lönemässigt.

Han har länge varit UFC:s bäst betalde fajter, men nu höjer superstjärnan ribban igen.

Inför helgens titelmatch i lättvikt (70 kilo) mot Khabib Nurmagomedov på UFC 229 i Las Vegas berättar irländaren att han kommer att tjäna drygt en halv miljard kronor.

– Jag kommer att tjäna runt 50 miljoner dollar (450 miljoner kronor) för den här matchen, svarade han på nattens presskonferens när en reporter frågade hur mycket han skulle tjäna i helgen.

– För en MMA-fajter att tjäna sådana summor på en match är hisnande. Livet leker. Sporten har nått nya höjder på kort tid och det är en fantastisk tid att vara involverad inom MMA. Låt oss njuta av det här, fortsatte han.

McGregor uppskattade också att matchen kommer att sälja runt tre miljoner pay-per-views i USA. Det vore i så fall en kross av sportens gamla rekord på 1,65 miljoner från hans returmöte med Nate Diaz på UFC 202 för två år sedan.

Den före detta UFC-mästaren – som nu gör comeback efter två års frånvaro – fick också frågan när han tror att han kommer att vara dollarmiljardär.

– Jag är 30 år nu så kanske när jag är 35, svarade McGregor.

I fjol var irländaren fyra på magasinet Forbes lista över världens bäst betalda idrottare. Han uppskattas då ha tjänat omkring 900 miljoner kronor för sin boxningsmatch mot legendaren Floyd Mayweather.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.