Länsberg: ”Passar mig att möta någon som vill mobbas”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fajtern Lina Länsberg, 36, har ett nytt kontrakt på fyra matcher till med UFC.

Den första blir ett rejält skyltfönster – på samma gala gör superstjärnan Conor McGregor comeback.

– För mig spelar det ingen roll var jag fajtas, jag är så fokuserad på min uppgift, säger Länsberg till SVT Sport.

Efter att ha vunnit sin senaste match i Liverpool i maj belönades Lina Länsberg med ett nytt kontrakt hos UFC, världens främsta MMA-organisation, över fyra nya matcher.

Den första blir natten mot söndag, svensk tid, när hon möter Jana Kunitskaja i bantamvikt (61 kilo) på jättegalan UFC 229 i Las Vegas.

Ryskan, som har en bakgrund inom taekwondo och thaiboxning, har vunnit tio av karriärens totalt 16 proffsmatcher.

– Att möta någon som vill mobbas passar mig ganska bra. Då kan jag pressa tillbaka och kriga ordentligt. Jag är ganska allround nu med ett bra färdigheter både på marken och stående, säger Länsberg till SVT Sport.

Ser inget slut på karriären

Svenskan har själv en förkärlek till sparkar och har vunnit SM-, NM-, EM- och VM-guld i thaiboxning.

Länsberg har vunnit åtta av sina totalt elva proffsmatcher. I UFC har hon två vinster och lika många förluster.

Fajtern, ursprungligen från Karlstad men nu bosatt i Malmö, har hunnit bli 36 år gammal men ser inget slut på karriären.

– Saker och ting kan hända, men jag kommer att fortsätta gå matcher så länge jag har drivkraften, viljan, tycker att det är kul och kroppen håller sig hel, säger Länsberg.

Samma gala som McGregor

På samma gala som svenskan kommer sportens fixstjärna, irländaren Conor McGregor, att göra en för många efterlängtad comeback i oktagonen. Han gick sin senaste MMA-match i november 2016 när han vann världsmästarbältet i lättvikt (70 kilo).

Samma bälte som nu tillhör hans motståndare på söndag morgon – den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov.

McGregor är lika känd för sitt kontroversiella beteende utanför buren som han är för sina fantastiska förmågor inuti den.

– Jag tycker att han är en väldigt bra affärsman, så kan man väl säga. Han har ju fattat precis vad som säljer. Sedan kan han verkligen backa upp det också och det är det inte alla som kan. Han är verkligen en extremt duktig idrottsutövare, säger Lina Länsberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.