”Kul att panga lite”

Uppdaterad
Publicerad

Inför titelmatchen i USA om två veckor valde Alexander ”The Mauler” Gustafsson att träna i Tjetjenien. Under lägret publicerades bilder på sociala medier där svensken står med vapen i händerna och på dagens presskonferens fick han svara på varför.

– Det var presidentens säkerhetsstyrka som bjöd iväg oss för att skjuta lite på en bana. Vi pangade på lite mellan passen och det var inget vi tog initiativ till att göra, säger Gustafsson.

Alexander Gustafsson fick frågor kring bilderna på dagens presskonferens, och berättade att han såg det som en avkoppling mellan träningspassen.

– Det är en rolig grej att göra, alla gillar att panga lite, säger han.

Den 3 oktober möter han mästaren i den lätta tungvikten, amerikanen Daniel Cormier, i Houston. Cormier är en av UFC:s bästa brottare och har bland annat en fjärdeplats i OS 2004 och ett VM-brons från 2007 på meritlistan innan han gick över till MMA.

Fakta: Huvudmatcherna i Houston

Daniel Cormier (USA) mot Alexander Gustafsson (Sverige).

Johny Hendricks (USA) mot Tyron Woodley (USA).

Ryan Bader (USA) mot Rashad Evans (USA).

Shawn Jordan (USA) mot Ruslan Magomedov (Ryssland).

Jessica Eye (USA) mot Julianna Pena (USA).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.