McGregor förs i väg med brutet ben i Las Vegas. Foto: TT

McGregor bröt benet och förlorade

Uppdaterad
Publicerad

Conor McGregor bröt skenbenet i slutet av första ronden och förlorade mot Dustin Poirier på teknisk knockout vid en UFC-gala i Las Vegas.

– Det här är inte över, lovar McGregor.

Poirier sade att han kände att McGregor bröt skenbenet, långt ner mot fotleden, vid en spark i början av matchen. Det var skräckscener när irländaren tog ett steg bakåt och trampade snett och hela skenbenet hängde löst.

– Jag kände helt klart att det var någonting. Det knakade till vid en av sparkarna i början av matchen och sedan bröt han benet, säger Poirier, enligt AP.

Sportens störste stjärna, McGregor, var stridslysten när han bars i väg på en bår från oktagonen efter UFC 264-matchen med underbenet fixerat. Han kommer att opereras under dagen.

– Det här är inte över. Om vi måste göra upp om det här utanför så gör vi det, skrek 32-åringen.

Ex-president Trump såg matchen

Segern innbär att Poirier, som även besegrade McGregor i januari, kommer att få en titelmatch i lättvikt.

Den förre presidenten Donald Trump anlände för att se de tre sista matcherna på galan i fullsatta T-Mobile Arena, där Vegas spelar sina NHL-matcher, och möttes av både jubel och burop.

Publikintäkterna uppgick till drygt 140 miljoner kronor, vilket är den högsta summan i UFC-historien.

Klipp: Poirier om segern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.