Badou Jack, till vänster, i en match mot Adonis Stevenson. Foto: TT

Badou Jacks VM-match inställd – motståndaren dopad

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stjärnboxaren Badou Jacks VM-titelmatch i lätt tungvikt mot kanadensaren Jean Pascal i Miami nästa helg blir inte av. Motståndaren har åkt fast för dopning.

– Han kommer nu bli kallad för en av de stora fuskarna inom boxning, säger Badou Jacks agent Arash A. Naderi till SVT Sport.

Enligt ett uttalande från Jack på Twitter ska hans motståndare ha testat positivt för tre olika förbjudna substanser och hindras därför från att boxas. Uppgifter som ännu inte bekräftats officiellt. Däremot är det klart att matchen inte blir av.

”Jag kommer fortfarande att fajtas den 6 juni, mitt team letar efter en ny motståndare”, skriver 37-årige Jack på Twitter.

– Vi är oerhört besvikna men samtidigt mycket lättade då detta fusk kan få förödande konsekvenser inom denna otroligt redan tuffa sport. Badou Jack kommer att gå match på söndag och det är det vi fokuserar oss på, säger Badou Jacks agent Arash A. Naderi.

I december 2019 förlorade Jack mot Pascal i en match om samma VM-titelbälte, inom organisationen WBA, och stundande fajt var tänkt som en chans till revansch för svensken.

KLIPP: Conor McGregor är bäst betald (13 maj, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.