Foto: TT

McGregor skriver nytt jättekontrakt med UFC

Publicerad

Samtidigt som presskonferensen inför ”tidernas största MMA-fajt” höll på mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov blev det även officiellt att McGregor är klar för ytterligare sex matcher i UFC.
– Det är inte svårt att förhandla med Conor, säger UFC:s president Dana White till ESPN.

Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov höll i natt sin första presskonferens inför deras titelmatch i lättvikt den 6 oktober som har beskrivits som ”tidernas största MMA-fajt”.

Under kvällen blev det även officiellt att McGregor har skrivit på ett nytt kontrakt för sex matcher till i UFC, inklusive matchen mot Nurmagomedov om drygt två veckor.

– Det är inte svårt att förhandla med Conor McGregor för vi vet hur mycket han är värd, säger UFC:s president Dana White till ESPN.

Inga detaljer kring kontraktet är officiella, men enligt White kommer sportens fixstjärna fortsatt att vara den bäst betalde inom MMA-världen., inte minst genom försäljningen av pay-per-view-matcher till hans fajter.

Matchen mot Nurmagomedov trendar enligt Dana White mot att krossa det gamla PPV-rekordet. UFC uppskattar i nuläget att fajten kommer att sälja 2,5 miljoner PPV:s i USA. Det gamla rekordet (1,6 miljoner) var från McGregors returmatch mot Nate Diaz på UFC 202.

Fjärde bäst betald i världen

Titelmatchen mellan Nurmagomedov och McGregor äger rum på UFC 229 i Las Vegas den 6 oktober. Matchen är också McGregors första sedan han vann på teknisk knockout mot Eddie Alvarez i november 2016. Han skrev då historia som den förste i UFC:s historia att vara mästare i två viktklasser samtidigt (fjädervikt och lättvikt).

Hans boxningsmatch mot legendaren Floyd Mayweather i fjol gjorde honom till den fjärde bäst betalde idrottsmannen i världen 2018, med intäkter på omkring 900 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer