Superstjärnan Conor McGregor efter förlusten i titelmatchen mot Khabib Nurmagomedov. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så blev straffen efter skandalscenerna i jättebråket

Uppdaterad
Publicerad

Efter stormatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor utbröt ett jätteslagsmål i arenan.

Nu har straffet kommit för stjärnorna som stängs av i nio respektive sex månader.

Totalt kaos utbröt efter MMA-matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Skandalscenerna som uppstod väckte reaktioner i hela idrottsvärlden. Följden av det var att de båda kämparna blev avstängda av UFC. Efter förhör har nu Nevadas idrottskommission slagit fast straffen för dem båda.

Nurmagomedov bötfälls med drygt fem miljoner kronor och stängs av i nio månader för bråket inne i och utanför oktagonen. McGregor bötfälls med drygt 500 000 kronor och stoppas från att tävla i sex månader. Båda fajtarnas straff är retroaktiva och daterar tillbaka till matchdatumet 6 oktober.

På tv-bilderna syntes det hur situationen urartade och ett jättebråk utbröt mellan de båda lägren. Bland annat syntes det hur Nurmagomedov först skrek åt McGregor, som låg kvar på marken, innan han hoppade ut i publikhavet och började slåss med irländarens träningskamrat Dillon Danis.

”Oerhört besviken”

– Det här är det absolut galnaste och vidrigaste jag har sett under alla mina år som kommentator inom MMA. Det är en mörk stund för den här sporten. Man blir så oerhört besviken, sade UFC:s mångårige kommentator Joe Rogan i direktsändningen.

Både McGregor och Nurmagomedov fördes ut till sina omklädningsrum utan att intervjuas, som brukar vara kutym. Ryssen fick inte ens ta emot det mästarbälte som han precis hade försvarat i oktagonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.