Foto: Bildbyrån

Reza Madadi gör comeback – tröttnat på den politiska konflikten

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år blev den iranske judokan, Saeid Mollaei, enligt egen utsago hotad av högt uppsatta personer från sitt hemland som tvingade honom att lägga sig i VM-semifinalen för att inte möta en israel i finalen.

Det har fått den pensionerade MMA-fajtern, Reza Madadi, född i Iran, att göra comeback, vilket Sportbladet rapporterat om.

– Hela den storyn fick igång mig. Jag vill få ett slut på det här en gång för alla.

Saeid Mollaei berättade för internationella judoförbundet att han fått flera samtal från högt uppsatta personer i hemlandet som tvingat honom att förlora matchen. Anledningen ska ha varit att Iran och Israel ligger i konflikt och man ville inte att en final skulle äga rum där Saeid Mollaei skulle ställas mot en israel.

MMA-fightern Reza Madadi, som inte gått en match på två år och som har pensionerat sig från kampsporten, väljer nu att göra comeback och gå en grappling-match i Super No-gi. 41-åringen ska ställa upp i en gala i Solna den 16 november och möta just en israel, Moshe Ben Shimol. Ett ställningstagande från Madadi.

– Hela den storyn fick igång mig. Jag vill få ett slut på det här en gång för alla. Den här matchen i Solnahallen har ett starkt budskap och det är att idrott inte ska förknippas med religion och politik. Därför kommer jag tillbaka en sista gång för att få ett avslut på det. Genom att möta en Israel visar vi hela omvärlden att två elitidrottsmän ska kunna tävla trots olika religioner och kulturer och sedan efter matchen kunna gå därifrån som vänner, säger Madadi enligt Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.