Den forne mästaren Robert Whittaker (höger) ser fram emot att fira med franska bakelser. Foto: TT

Förre UFC-mästaren Robert Whittaker tillbaka som vinnare i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Förre UFC-mästaren Robert Whittaker är tillbaka som en vinnare.

I Paris cementerade han sin status som den förste utmanaren till bältet.

– Jag kommer att krossa vem de än ställer framför mig tills jag får min nästa chans på bältet, säger han tilll SVT Sport.

På en historisk UFC-gala, för första gången på fransk mark, såg Robert Whittaker till att åter skriva in sig i vinnarkolumnen efter en övertygande seger mot italienaren Marvin Vettori, rankad tvåa i världen bland utmanarna till mästarbältet i mellanvikt.

Australiern, etta på samma ranking, gick sin senaste match i februari i år och förlorade då titelmatchen mot mästaren Israel Adesanya. Nu var han tillbaka för att blanda sig in i titeldiskussionen än en gång.

Efter en jämn första rond mot Vettori tog Whittaker över toppmatchen allt mer och klasskillnaden blev tydlig. ”The Reaper” vann via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28).

– Vi kände på varandra lite för länge i första ronden, det var en långsammare start än vad jag hade velat, men efter att jag listade ut avståndet och kände att jag hade kontroll började jag arbeta, säger Whittaker till SVT Sport.

”Bagerierna har plågat mig”

Eftersom 31-åringen har förlorat mot den nuvarande mästaren Adesanya två gånger kan vägen tillbaka till en ny titelmatch vara lång.

Samtidigt har han visat sig för bra för resten av viktklassen. Senaste förlusten mot någon annan än Adesanya kom 2014.

Nattens seger cementerar hans status som näst bäst i världen.

Men han är hungrigare än någonsin – på mer än ett sätt.

– Först tänker jag ta revansch på några bagerier som jag har gått förbi som har plågat mig hela veckan, haha. Sedan ryktas det om en gala hemma i Australien och det känns som nästa steg för mig. Jag vill fortfarande ha mästarbältet och jag tänker krossa vem de än ställer framför mig tills jag når dit.

I huvudmatchen på galan vann hemmahoppet Ciryl Gane över Whittakers landsman Tai Tuivasa i tungviktsklassen.

MER MMA: Se galna UFC-knocken – här skräller han mot mästaren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.