Ciryl Gane fick den fullsatta arenan i Paris, tio minuter i från hans egen bostad, att jubla. Foto: TT

UFC-stjärnan Ciryl Gane vann på knock inför hemmapubliken

Uppdaterad
Publicerad

En historisk första UFC-gala på fransk mark.

Då bjöd hemmahoppet Ciryl Gane på en fenomenal uppvisning och vann på knock.

– Jag är så lycklig just nu, säger han till SVT Sport.

Det var förbjudet att arrangera MMA-galor i Frankrike ända fram till 2020. Under lördagen skrevs historia när den första UFC-galan någonsin hölls i landet, och Accor Arena i Paris var fullsatt med 15 405 åskådare.

Ljudkulissen i arenan var enorm och under huvudmatchen mellan tungviktarna Ciryl Gane och Tai Tuivasa sjöng publiken på Marseljäsen.

– Jag tror inte att någon förväntade sig det här från fansen i Frankrike. De var helt galna, säger Gane till SVT Sport.

– Det var en historisk första UFC-gala i Frankrike och med mitt namn på. Det här betyder mycket. Dels för mig, dels för alla andra franska fajters som fick chansen.

Gane bröt högerhanden

Åskådarna fick knappast lämna arenan besvikna.

Gane, som är rankad etta i världen bland utmanarna till UFC-bältet i tungvikt, vann på knock 4.23 in i rond tre.

Efter en avvaktande rond ett höll taket på att lyfta i rond två när Tuivasa golvade Gane, som svarade med att backa tillbaka australiern med en serie attacker mot kroppen, varpå Tuivasa återigen fick in en rejäl vänsterkrok.

Ganes upprepade attacker mot kroppen sög till slut musten ur Tuivasa, som blev knockad i ronden därpå. Matchen utsågs till galans bästa.

– Jag mår fantastiskt just nu. Jag är skadad, men det är en del av mitt jobb, säger han och och trycker en ispåse mot sin högerhand.

– Jag vet inte exakt när jag bröt den, men det är en del av jobbet. Högern är min bästa arm så jag fortsatte att jabba trots att den var skadad.

”Sverige på agendan för 2023”

Senast UFC besökte Sverige var juni 2019 i Globen. Det har ryktats om en återkomst i slutet av 2022, men det verkar inte bli av.

– Vi har varit i Stockholm flera gånger tidigare och hoppas komma tillbaka dit. Det finns på agendan för 2023, säger Dave Shaw, vice president för UFC, till SVT Sport.

Totalt har UFC varit i Sverige sex gånger varav fem i Globen och en gång på Tele2 Arena.

MER MMA: Se galna UFC-knocken – här skräller han mot mästaren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.