Skadad Gustafsson missar UFC-gala

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafsson missar UFC-galan i Los Angeles 4 augusti.

– Alex kommer inte att kunna medverka på UFC 227 pågrund av en mindre skada, säger svenskens presskontakt Karl Hellgren i ett meddelande till SVT Sport.

Skadeproblemen fortsätter för Alexander Gustafsson. Han har nu inte fajtats sedan vinsten i maj 2017 mot Glover Teixeira. Vad det rör sig om för skada denna gång avslöjar inte hans manager, men den är alltså tillräcklig för att tvingas avstå galan 4 augusti i Los Angeles.

– Alex kommer inte att kunna medverka på UFC 227 pågrund av en mindre skada. Vi har sedan skadan inträffade jobbat intensivt med UFCs doktorer, våra doktorer i Sverige och experter från UFCs Performance Institute, de har stoppat Alex från att tävla på UFC 227. Hade Alex varit 100% var vi beredda att möta Roundtree eller vem som helst som UFC hade fått fram inkluderat DC Cormier i heavyweight.

– Alex kommer att gå en match väldigt snart. Motståndaren är inte det viktiga det viktiga är att matchen har ett meningsfullt syfte för titeln i Light Heavyweight, säger svenskens presskontakt Karl Hellgren i ett meddelande till SVT Sport.

Sedan tidigare står det klart att Volkan Özdemir, som Gustafsson skulle möta, inte heller kunde ställa upp på grund av skada. Gustafsson ska snart vara redo igen, men vem han ställs mot då är oklart.

Kritiseras av Cormier

När Anthony Smith knockade Mauricio Rua i Hamburgs UFC-gala, så utmanade Smith Gustafsson efteråt, och ville få till ett möte. Men något fajt med Smith kommer det alltså inte bli, åtminstone inte på galan i Los Angeles om knappt två veckor.

– Jag är besviken över den du blivit, säger Daniel Cormier på sociala medier.

Cormier ställdes mot Gustafsson i oktober 2015 och vann. Han menar att Gustafssons skada uppstod lägligt, för att kunna undvika att ställas mot Smith, som imponerade stort i Hamburg. Han säger samtidigt att han aldrig kommer möta Gustafsson igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.