Jack Hermansson avslutade stjärnan Kelvin Gastelum i den första ronden. Foto: Bildbyrån

Succé för Jack Hermansson – vann i första ronden

Uppdaterad
Publicerad

Det tog endast 1 minut och 18 sekunder för Jack ”The Joker” Hermansson att besegra amerikanen Kelvin Gastelum i mellanvikt på UFC-galan i Abu Dhabi. 32-åringen hoppas att segern kommer att ta honom närmare en titelmatch.

Den sjunderankade Gastelum fick aldrig en chans mot världssexan, den Norgebaserade svensken.

Drygt en minut in i matchen hamnade Hermansson på rygg med amerikanen över sig, men när Gastelum försökte resa sig upp tog Hermansson chansen och låste hans ben med en hälkrok. Amerikanen föll till marken, medan svensken höll kvar låsningen benhårt och lyckades vrida runt sin motståndare. Det tog tio sekunder innan Gastelum gav upp, med tre minuter och 42 sekunder kvar av den första ronden.

Efter matchen höjde en sammanbiten Hermansson sin knutna högernäve i en segergest och förhoppningen är att han nu är närmare en titelmatch.

– Jag tror inte att det blir en titelmatch om jag vinner men det gör i alla fall att jag tar ett steg i rätt riktning mot titeln, som är målet, berättade han för TT i början av juli.

Efter utklassningen hyllas ”The Joker” på sociala medier.

Oviss uppladdning

Det är den första fajten som Hermansson har gått sedan september, eftersom majfajten mot Chris Weidman fick ställas in, och uppladdningen var allt annat än optimal, enligt honom själv. Ovissheten om matchen skulle flyttas eller ens bli av var utmanande.

-Det är svårt att mentalt förbereda sig inför något jag inte är säker på kommer att hända. Jag kan inte bygga upp en bild i huvudet när jag inte vet hur den ska se ut, sade han till TT inför matchen.

-Det har inte blivit så intensivt det här året, av olika anledningar, och om jag får välja går jag helst fyra matcher per år. Det är så jag gillar att fajtas: ofta och intensivt.

En till svensk seger

Kvällen på den privata ön Yas i Abu Dhabi, som under UFC-galan går under namnet Fight Island, bjöd på ytterligare en svensk succé. På underkortet vann svensk-irakiern Amir Albazi sin UFC-debut i bantamvikt mot Malcolm Gordon på submission – och precis som Hermansson behövde han mindre än en rond. Med runt 20 sekunder kvar av den första ronden fick han till ett stryptag och segern var i hamn.

KLIPP: Det här är UFC:s ”Fight Island” – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.