Pannie ”Banzai” Kianzad förlorade historisk MMA-final Foto: UFC Ultimate Fighting Championship

Svenska Kianzad förlorade historisk MMA-final

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Pannie ”Banzai” Kianzad tog sig till den prestigefulla MMA-finalen i dokumentärserien the Ultimate Fighter. Ingen svensk har någonsin tagit sig så långt i serien där ett lukrativt UFC-kontrakt står på spel. Men i finalen fick hon se sig besegrad av amerikanskan Macy Chiasson.

– Tack för allt ert stöd trots att det inte var min dag, skriver 26-årige helsingborgaren på sociala medier.

Svenskan Pannie ”Banzai” Kianzad skapade historia redan innan finalen i the Ultimate Fighter. Hon blev förste svensken någonsin att ta sig hela vägen till den avgörande ödesmatchen. TUF:s första säsong sändes 2005.

Finalen avgjordes på galan UFC The Ultimate Fighter 28 finale i Las Vegas. För Kianzad fanns det mycket att bevisa. Som en av MMA-sportens svenska kvinnliga veteraner har hon arbetat hårt och länge för att göra sig ett namn.

Men i finalen, som anordnas av Ultimate Fighting Championship – världens största MMA-organisation, fanns ett farthinder i form av amerikanskan Macy Chiasson.

”Jag kommer att vara redo”

Svenskan bjöd på en tuff och fartfylld första rond där hon lyckades störa amerikanskan med sin fina slagteknik. Men i den andra dansrundan blev det en alltför brant uppförsbacke för den historiska svenskan. Hemmafightern var stark i klinchen och lyckades med att kontrollera Kianzad mot buren.

Efter cirka två minuter in i den andra ronden var det ridå för ”Banzai” som blev nedslagen och fick kämpa på marken. Amerikanskan lyckades ta rygg på sin motståndare och gick segrande ur striden genom att dra ut henne i en så kallad rear-naked-choke, grepp runt halsen.

– Tack till alla mina svenska, iranska och danska fans, och alla ni från resten av världen. Tack till min familj, skriver Kianzad på sina sociala medier. Och hon avslutar med en hälsning till UFC.

– UFC, hör av er när ni har en match till mig. Jag kommer att vara redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.