Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson vill ha revansch mot ärkerivalen Jon Jones Foto: TT.

The Mauler: ”Jag och Jones har ouppklarade affärer”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson vill tillbaka in i stridens hetta. Svensken, som inte har gått match sedan maj 2017, utmanar sin ärkerival Jon ”Bones” Jones.

– Vi har en fajt till att gå. Det finns ingen match som kan motivera mig mer än kamp mot Jones, säger Gustafsson exklusivt till SVT Sport.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är hungrig. Hungrig på match i Ultimate Fighting Championship, världens mest prestigefyllda MMA-organisation. Och mest av allt hungrar han efter revansch för den där förlusten mot Jon Jones för fem år sedan.

Nyligen blev det klart att Jones är tillbaka efter 15 månaders avstängning. Och Gustafsson agerade snabbt. Han väntade inte länge med att utmana amerikanen via sina egna kanaler på sociala medier.

– Det är Jones jag vill möta. Han är bäst i världen, vi har en returmatch som måste bli av, säger UFC-svensken till SVT Sport.

Alex 2.0

Han menar att det är en match alla har väntat på.

– Jag och Jones har ouppklarade affärer. Vi har en fajt till att gå. Det finns ingen match som kan motivera mig mer än kamp mot Jones.

Matchen mot Jones var en brutalt jämn tillställning där experterna var delade. Många tyckte att det var Gustafsson som drog det längsta strået efter en match där båda kämparna gav allt.

Men frågan är om det blir en ”Alex 2.0” vi får se i ett potentiellt returmöte.

– Det skulle gå mycket bättre den här gången. Kondition som en häst. Jag har känt på honom och kommer inte att ha lika mycket respekt.

Och svensken tror att amerikanen är nog minst lika hungrig.

– Jag förbereder mig för den bästa versionen av honom. Problemet för honom är att jag kommer att vara bättre.

Matchtorka

”The Mauler” skulle fortsätta sin klättring till en klar utmanarposition till bältet i lätt tungvikt. Han skulle gå match mot Volkan Oezdemir på UFC 227. Men den matchen blev inte av. Först skadade sig schweizaren.

Svensken blev då utmanad av Corey Anderson, men åkte sedan på en skada. En mycket oläglig situation.

– Jag respekterar Andersons utmaning. Problemet var att jag körde tuffa intervaller och drog på mig två bristningar i baklåret.

Men UFC-svensken är tydlig – det är dags för en fajt och det måste komma snart.

– Jag känner att det inte får ta så här lång tid mellan matcher. Jag är väldigt matchredo. Och skadefri.

Han fortsätter.

– Jag mår bra, tränar och ligger i och väntar på en fajt, säger kämpen.

”Sånt jävla pannben”

Gustafsson trycker på att han och hans team gör allt för att undvika olyckliga skador inför en potentiellt möte med rivalen Jones.

– Vi har lagt om träningen lite. Man har ett sånt jävla pannben, men man måste vara smart ibland också.

Han menar att han försöker anpassa kroppen efter vad den klarar av, istället för att bara köra på utan eftertanke. Det gäller att vara smart.

– Jag har allt att ge. För några månader sedan skrev jag på ett nytt UFC-kontrakt på åtta matcher. Nu väntar jag bara på att de lägger ett matchkontrakt framför mig.

I dagsläget har UFC inte kommenterat några planer om att sanktionera ett returmöte mellan Gustafsson och Jones. Men ”the Mauler” och hans team jagar.

– Vi fiskar och fiskar efter match. Ge mig bara en match. Det är en dröm att gå match mot Jones men annars tar jag en annan match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.