UFC:s fjäderviktsmästare Conor McGregor, till höger, gick upp två viktklasser och föll tungt. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Storstjärnan föll: ”Jag är den nya kungen”

Uppdaterad
Publicerad

Conor McGregor hade krossat allt motstånd i UFC och etablerat sig som sportens största stjärna.

Men i morse föll irländaren tungt när han förlorade via submission mot Nate Diaz.

”Jag är den nya kungen nu”, säger Diaz.

Kaxige McGregor besegrade fjäderviktsmästaren José Aldo på 13 sekunder i sin senaste match. Det var den snabbaste segern någonsin i en titelmatch i UFC.

Men inför nattens fajt i Las Vegas klev ”The Notorious” upp två viktklasser, från 65 till 77 kilo, för att möta den äldre, längre och tyngre Nate Diaz.

McGregor satte ett högt tempo från start och träffade med flera bra vänsterträffar som fick Diaz att börja blöda från högra ögat.

”Är inte förvånad”

Men tre minuter in i den andra ronden träffade amerikanen med en klockren vänster på hakan. När McGregor tog några stapplande steg ökade Diaz pressen rejält och fick till slut ner sin motståndare på marken. Där kunde han vinna via submission (rear naked choke).

– Jag är inte förvånad, sade han i sin segerintervju.

– Jag tog matchen på kort varsel och visste att jag skulle vara lite trögstartad. Men allt eftersom ökade jag tempot. Hade jag haft ett helt träningsläger i ryggen hade han inte ens nuddat mig. Men nu träffade han mig med några bra slag, säger Diaz som accepterade matchen för knappt två veckor sedan när lättviktsmästaren Rafael dos Anjos drog sig ur på grund av en fotskada.

”Tar förlusten som en man”

Det var mycket trash-talk inför matchen men efteråt visade både stor respekt för varandra.

– Jag är en krigare och tycker att man ska vara redo att möta alla även på sin värsta dag. Men respekt till Conor som också tog den här matchen på kort varsel, säger Diaz.

– Jag tog en chans som gick upp till 77 kilo för att möta Nate. Jag kände att jag vann den första ronden men var lite ineffektiv med min energi. Respekt till Nate som accepterade matchen med kort varsel och fick jobbet gjort. Jag kommer att dra lärdom av det här och växa som fajter, säger McGregor och fortsätter:

– Jag tar den här förlusten som en man och kommer tillbaka.

Förlusten var McGregors första sedan 2010 och hans första någonsin i UFC. Samtliga tre förluster i karriären har kommit via submission.

Tidigare under kvällen tog svenske Ilir Latifi en tung seger när han besegrade nummer 13 på världsrankingen i lätt tungvikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.