Mästaren Kamaru Usman vann nattens stora titelmatch i UFC i weltervikt mot Jorge Masvidal. Foto: Bildbyrån

Usman utklassade publikfavoriten i stormatchen

Uppdaterad
Publicerad

Publikfavoriten Jorge Masvidal accepterade en titelmatch i UFC med bara sex dagars varsel.

Men stjärnan blev utklassad av mästaren Kamaru Usman som brottade hem segern på poäng.

– Jorge är den största och elakaste fajtern just nu men jag är helt enkelt bättre, säger Usman.

När utmanaren Gilbert Burns testade positivt för corona ersattes han av den karismatiske Jorge Masvidal som efter tre raka knockouts – bland annat den snabbaste genom tiderna – vuxit ut till en av MMA-världens största stjärnor.

Men med bara sex dagars träning inför titelmatchen blev amerikanen utklassad.

Usman, även kallad ”The Nigerian Nightmare”, använde sin starka brottning och tog ner Masvidal på marken efter bara 15 sekunder. Utmanaren lyckades visserligen resa sig från marken och vinna den första ronden i en domares ögon, men Usman hade hittat nyckeln till seger.

”Jorge är en tuffing”

I en stundtals händelsefattig titelmatch plockade Usman enkelt hem segern på poäng efter fem ronder (50-45, 50-45, 49-46).

Masvidal blev allt tröttare under matchens gång, men lyckades ibland skapa spänning när han bröt sig loss från Usmans grepp och träffade med sparkar och slag.

– Jag visste om att Jorge är en tuffing så all respekt till honom. Men jag har helt enkelt fler verktyg i min verktygslåda och det utnyttjade jag i dag, säger segraren efteråt.

Tangerade GSP:s rekord

Usman, som aldrig har förlorat i UFC, har nu ett matchfacit på 17 segrar och bara en förlust. Med tolv raka segrar i UFC tangerar han rekordet i weltervikt som tidigare hölls av legendaren Georges St-Pierre.

Medan Gilbert Burns twittrade att han ”är hungrig” och vill ha nästa titelchans sade Usman såhär om framtiden:

– Jag trodde att det skulle bli match i april eller maj så jag har tränat sedan i februari. Min dotter har bett mig ta med henne på semester så just nu vill jag umgås lite med henne. Jag är mästare och det kommer alltid att finnas utmanare till min titel.

SE OCKSÅ: Det här är UFC:s ”Fight Island” – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.