Anderson Silva svalkar sig efter att ha utropats som segrare i lördagens fajt mot Nick Diaz i UFC 183 i Las Vegas. Nu har båda testats positivt för dopning.

UFC-jättarna fast för dopning

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var storstjärnan Anderson Silva tillbaka i ringen, efter över ett års tid. Han besegrade Nick Diaz – nu har båda åkt fast efter att dopningtesten varit positiva.

MMA skakas av en ny dopningskandal. I helgen ägde den efterlängtade matchen i UFC 183 mellan den forne mästaren i mellanvikt, Anderson Silva, och Nick Diaz, rum på MGM Grand i Las Vegas.

Silva, som varit borta i 13 månader efter en otäck skada, kunde efter fem ronder till slut titulera sig som vinnare efter ett enhälligt domslut.

UFC

Båda fast i dopningskontroller

Men nu fläckas återkomsten rejält. I går kom resultaten efter ett slumpmässigt dopningstest Silva gjorde den 9 januari. De visar att han testats positivt för anabola steroider, både för steroiden drostanolone och testosteronet androsterone. Tillråga på allt har även Diaz testats positivt – men för marijuana.

”UFC är besvikna över dessa preliminära resultat. UFC har en strikt och konsekvent policy mot användning av något olagligt och/eller prestationshöjande droger”, skriver UFC i ett uttalande på sin hemsida.

Åker fast – för tredje gången

Enligt uppgifter till ESPN och Agilar har Silva genomgått två tester till, både den 19 januari och den 31 januari, men resultaten från dem har ännu inte kommit.

Det är även tredje gången i Diaz karriär som han testas positivt för cannabis. Enligt UFC kommer ytterligare tester att genomföras för att bekräfta de första resultaten och både Silva och Diaz riskerar nu böter och avstängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet