Intresset för fajten mellan Conor McGregor och Nate Diaz den 5 mars är enormt. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En kvarts miljon följde McGregors presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

UFC-stjärnan Conor McGregor har inte längre chansen att skriva historia den 5 mars.

Men nu har han fått en ny motståndare – publikfavoriten Nate Diaz.

Gårdagens presskonferens i Los Angeles lockade som mest en kvarts miljon tittare samtidigt.

Irländaren McGregor gjorde sin UFC-debut på en gala i Globen 2013 och har på bara ett par år vuxit till sportens kanske största affischnamn.

Efter att ha besegrat fjäderviktsmästaren José Aldo på bara 13 sekunder i december valde han att kliva upp en viktklass och utmana mästaren i lättvikt, Rafael dos Anjos.

Aldrig tidigare har en UFC-fajter haft mästarbälten i två olika viktklasser samtidigt.

Stjärnorna radade upp sig

Men i måndags drog sig dos Anjos ur stormatchen på grund av en fotskada. Ett dussintal stjärnor radade upp sig och bad om att få möta McGregor som är MMA-världens i särklass mest inkomstbringande namn.

Det blev till slut UFC-veteranen och publikfavoriten Nate Diaz som drog vinstlotten. Han har bland annat 21 matcher och 13 segrar i världens största MMA-organisation.

Lovar knock i första ronden

Matchen kommer att ske i weltervikt (77 kilo), alltså två viktklasser ovanför fjädervikt (65 kilo) där McGregor har mästarbältet. Diaz är längre än irländaren, har svart bälte i jiu-jitsu, och är känd för sin boxning och extrema kondition.

Sent i går, svensk tid, höll UFC en presskonferens som lockade stort intresse. Som mest sågs den av över en kvarts miljon tittare samtidigt.

– Jag respekterar Nate men kommer att knocka honom i första ronden, sade McGregor som hittills i karriären har infriat alla tidigare löften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.