Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sean O'Malleys ord efter segern: ”Jag hade också hatat mig”. Foto: AP/TT

MMA-stjärnan Sean O'Malley tog dominant seger på UFC 299 i Miami mot Marlon Vera

Uppdaterad
Publicerad

UFC-mästaren Sean O'Malley har bara förlorat en match i sin karriär.

I nattens titelmatch tog han dessutom revansch på Marlon ”Chito” Vera med en överlägsen seger.

– Jag hade också varit avundsjuk och hatat mig, säger han.

Inför nattens titelmatch i bantamvikt (61,2 kilo) på UFC 299 i Miami, USA, handlade mycket av förhandssnacket om revansch.

Sean O'Malley har bara förlorat en match i karriären, mot Marlon Vera 2020, och det under uppmärksammade former efter att ha skadat en nerv i benet i den första ronden.

Men i natt fick ”Suga” sin upprättelse.

O'Malley, som sedan dess har hunnit erövra mästarbältet, var helt överlägsen över matchens fem ronder och vann med domarsiffrorna 50-45, 50-45 och 50-44. Alla domare ansåg alltså att han vann alla ronder.

”Något i hans ansikte gick av”

– Skönt att få revansch på honom. ”Chito” är så tuff som det bara går att bli. Men nu kanske vi kan enas om att jag är obesegrad, säger han, trots att hans matchfacit lyder 18-1 varav tolv segrar har kommit via knock.

O'Malley visade tidigt klass i titelmatchen och i andra ronden träffade han bland annat med ett knä rakt på Veras hakspets.

– Då kände jag något i hans ansikte gå sönder, det var som att något gick av.

Utmanade obesegrade mästaren

En allt mer blåslagen Vera stod tiden ut, men O'Malley briljerade med fotarbete, snabbhet och varierade attacker. Vera försökte stundtals skruva upp tempot och ta fler risker, men ”Suga” var mer aktiv och pricksäker matchen igenom. Enligt UFC:s statistik hade han 186 träffade slag i matchen jämfört med motståndarens 90.

– Jag kommer tillbaka. Jag ska jobba hårdare, bli ännu bättre och tänker bli mästare en dag. Men Sean var bättre än mig i dag, säger Vera.

O'Malley säger sig vilja gå upp en viktklass och utmana den nyblivne fjäderviktsmästaren Ilia Topuria från Spanien, som är obesegrad med 15-0 i facit.

– Jag är ute efter honom! Ilia är en läskig jäkla kille, men det vore en spännande fajt för fansen så sätt mig på ett privatjet så flyger jag till Spanien, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.