Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Khamzat Chimaev vinner och sedan vänder sig mot Zlatan Ibrahimovic. Foto: Viaplay

Här vänder sig Khamzat Chimaev mot Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

UFC-stjärnan Khamzat Chimaev vann i Abu Dhabi.

Sedan vände han sig direkt mot Zlatan Ibrahimovic som var på plats.

– Det är galet det här, säger Chimaev.

Se händelsen i spelaren ovan.

Khamzat Chimaev vann under lördagen sin hittills största match i karriären. 29-åringen, som tidigare representerat Sverige men nu valt att tävla för Förenade Arabemiraten, dominerade mot ex-mästaren Kamaru Usman.

Efter ett majoritetsbeslut från domarna vände Chimaev sig mot publiken – och talade direkt till Zlatan Ibrahimovic som var på plats i Abu Dhabi.

Tackade Zlatan

Chimaev tackade Ibrahimovic som har uttryckt sitt stöd för honom tidigare. I somras fångades de på bild tillsammans under ett träningspass i Stockholm.

Segern (domarnas siffror: 29-27, 29-27, 28-28) innebär att Chimaev har vunnit alla 13 proffsmatcher i karriären. Härnäst väntas han gå en titelmatch mot mellanviktsmästaren Sean Strickland.

På bild med Kadyrov

Chimaev föddes i Tjetjenien, men emigrerade till Sverige som 18-åring. Han har i flera år fått hård kritik för sin relation till Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov, som har beskrivits som Vladimir Putins attackhund. Kadyrov har också anklagats för allvarliga människorättskränkningar som mord och tortyr av meningsmotståndare.

I samband med matchen syntes både Chimaev och Ibrahimovic på bild med sönerna till diktatorn Kadyrov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.