Khamzat Chimaev är den mest omtalade MMA-fajtern i världen just nu. Foto: Bildbyrån/The Mac Life

Khamzat Chimaev: ”Jag är sportens Einstein”

Uppdaterad
Publicerad

Obesegrade Khamzat Chimaev, 27, är den mest omtalade MMA-fajtern i världen just nu.

Och att svensken lyser av självförtroende efter ännu en seger i helgen råder det inga tvivel om.

– Jag är sportens Einstein. Jag har tittat på alla fajters i UFC och lärt mig något av alla de bästa, sade han på presskonferensen efteråt.

Under helgen som gick gjorde Chimaev comeback i UFC-buren efter ett års frånvaro på grund av hälsobesvär till följd av covid-19.

Han mötte då kinesen Li Jingliang, rankad elva i världen, som inte fick in en enda träff på svensken. Chimaev brottade ner Jingliang direkt och matchen avslutades via strypning efter tre minuter och 16 sekunder.

Chimaev fortsätter därmed sin kometkarriär i UFC som inleddes förra året med tre segrar på rekordtid, 66 dagar.

– Ingen kan stoppa mig, broder. När har du sett någon stoppa mig? Att stoppa mina nedtagningar är inte möjligt, sade han på presskonferensen efteråt.

Och fortsatte:

– Nu siktar vi på att ta mästarbältet i weltervikt och efter det gå upp en viktklass. Bli som Mike Tyson, Floyd Mayweather, Muhammad Ali... jag har tittat på alla de killarna.

REPORTAGE: SVT Sport har träffat Khamzat Chimaev – UFC-svensken som gör kometkarriär (oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.