Ronda Rousey, till höger, får in en tung träff på brasilianskan Bethe Correia. Foto: TT NYHETSBYRÅN

”Världens farligaste kvinna” slog till igen

Uppdaterad
Publicerad

Hon jämförs med Mike Tyson och har kallats ”världens farligaste kvinna”.

I natt stod MMA-stjärnan Ronda Rousey, 28, för en ny dominant uppvisning och vann på knock efter en halvminut.

”Hon är en superstjärna”, säger UFC:s president Dana White.

Rousey är OS-bronsmedaljören i judo som sadlade om till MMA, på egen hand tvingade världens största organisation att införa en kvinnlig division, och därefter krossat allt motstånd.

Eller vad sägs om den här raden? 34, 14, 16, 66. Det är antalet sekunder hennes fyra senaste matcher har varat. Alla har hon avslutat i första ronden via antingen knockout eller strypning.

UFC

– Det gick som jag hade förväntat mig. Jag ville inte stressa fram ett avslut utan försökte bara överväldiga henne med slag för att få henne att clincha. Det var precis vad som hände, säger Rousey.

”Aldrig sett något liknande”

UFC:s president Dana White var en gång kraftigt emot kvinnor i organisationen. Han har gjort en helomvändning.

– Jag har aldrig sett något liknande inom kampsporten. Ronda är uppe i samma nivå som Oscar De La Hoya och den typen av namn. Det är otroligt, sade han på presskonferensen efter nattens gala i Rio de Janeiro.

Fajten mot obesegrade Bethe ”Pitbull” Correia föregicks av ett rejält psykkrig. Brasilianskan sade att hon hoppades att Rousey inte skulle begå självmord efter förlusten. Det tog hårt på amerikanskan vars pappa tog livet av sig när Rousey var åtta år gammal.

”Nämn inte min familj”

Efter nattens seger sade hon:

– Jag hoppas att det här var sista gången någon nämner min familj inför en fajt.

Rousey har nu ett facit på tolv matcher och lika många vinster. Det här var femte gången hon försvarade sitt mästarbälte i bantamvikt (61,2 kilo) och gapet ned till konkurrenterna blir allt större. Hon rankades också som UFC:s fjärde bästa fajter oavsett viktklass eller kön redan inför den här helgen.

Vid sidan av MMA-karriären har hon också synts i filmer som ”Entourage”, ”The Expendables 3” och ”Fast & Furious 7”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet