Boxaren Floyd Mayweather. Foto: BILDBYRÅN

”Hur känns det att bli slagen av en kvinna?”

Uppdaterad
Publicerad

UFC-stjärnan Ronda Rousey tog emot ESPN:s pris för ”Bästa fajter” före Floyd Mayweather.

Efteråt skickade hon en rejäl känga till boxaren som har suttit i fängelse för kvinnomisshandel.

”Jag undrar hur det känns för Floyd att få stryk av en kvinna för omväxlingens skull”, säger hon.

Världens bäste boxare och i särklass mest välbetalde idrottsman, Floyd Mayweather, har varit åtalad för misshandel flera gånger. Han dömdes till tre månaders fängelse 2012 efter att ha slagit och hotat mamman till tre av hans barn.

När Ronda Rousey, obesegrad UFC-mästare och pionjär inom kvinnlig MMA, i går tog hem en ESPY Award skickade hon en rejäl känga till Mayweather i direktsändning från röda mattan i Los Angeles.

– Jag undrar hur det känns för Floyd att få stryk av en kvinna för omväxlingens skull. Nu kan han fortsätta låtsas som att han inte vet vem jag är, sa Rousey.

”Vet inte vem han är”

För ett år sedan fick boxningsstjärnan en fråga om Rousey och svarade ”jag vet inte vem han är”.  Något som han senare bad om ursäkt för.

Rousey tog senare under kvällen också hem priset för ”Bästa kvinnliga idrottare”. Hon går sin nästa match på UFC 190 i Brasilien i augusti. Floyd Mayweather gör sin sannolikt sista match i karriären den 12 september men har fortfarande inte annonserat vem som står för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.