Walt Harris under matchen mot Andrej Arlovski i december förra året. Foto: Bildbyrån

UFC-stjärnans dotter spårlöst försvunnen – bil hittad övergiven

Publicerad

UFC-tungviktaren Walt Harris dotter är försvunnen sedan över en vecka tillbaka.
Letandet efter 19-åriga Aniah Blanchard engagerar nu hela MMA-världen.
– Snälla, snälla, snälla prata med myndigheterna om du har någon aning om var min dotter är, säger Harris i ett videoklipp i sociala medier.

Blanchard hade senast kontakt med en kompis under onsdagen förra veckan, men på fredagen hittades hennes bil skadad och övergiven i Auburn i Alabama och sedan dess har 19-åringen varit försvunnen. Enligt bevismaterial från bilen ska även Blanchard ha skadats, uppger polisen i Auburn utan att gå in i närmare detaljer.

Enligt Blanchards mamma, Angela Haley-Harris, skulle hon tidigare under onsdagen träffa en ung man som hon nyss stiftat bekantskap med.

Hennes pappa – MMA-stjärnan Walt Harris som är rankad tia i världen bland utmanarna till UFC:s tungviktsbälte – har gått ut och vädjat om hjälp i ett känslosamt videoklipp i sociala medier. Flera av de tyngsta namnen i branschen har spridit informationen i hopp om att kunna hjälpa till.

Enligt ett uttalande från polisen i Auburn är flera polismyndigheter, däribland FBI, inblandade i sökandet efter Blanchard. Varken hennes telefon eller kreditkort har använts sedan klockan 23.57 på onsdagen förra veckan.

Guvernören i Alabama har lovat en belöning på 5000 dollar för information som kan leda till ett gripande i ärendet. UFC:s president Dana White har i sin tur lovat hela 25 000 dollar.

Walt Harris, som kallas ”The Big Ticket”, blev MMA-proffs 2011 och har gått 21 matcher varav 13 av dem i världens största MMA-organisation, UFC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer