Från vänster: Filmstjärnan Dwayne ”The Rock” Johnson, UFC-stjärnan Nate Diaz och USA:s president Donald Trump. Foto: TT/Bildbyrån

Storfajten i UFC som lockar Trump – ”The Rock” får hedersuppdrag

Publicerad

Helgens stora UFC-gala rapporteras bli den första i historien som ses på plats av en sittande USA-president.
Samtidigt ska filmstjärnan Dwayne ”The Rock” Johnson dela ut ett specialbälte till vinnaren av huvudmatchen mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal.
Publikfavoriterna gör upp om ett ”BMF-bälte” för att se vem som är tuffast – vem som är sportens ”baddest motherf----r”.

UFC-galan i Madison Square Garden i New York, söndag morgon svensk tid, är en av årets största MMA-händelser. Veteranerna Nate Diaz och Jorge Masvidal, båda 34 år, gör då upp i huvudmatchen på en i övrigt stjärnfylld gala.

En som enligt New York Times rapporteras besöka galan är USA:s president Donald Trump, som tidigare i veckan blev utbuad när han besökte baseball-matchen i World Series mellan Houston och Washington.

Trumps besök, ihop med New York Marathon på söndag, gör att det förväntas bli trafikkaos i storstaden under helgen.

– Oavsett vad man tycker om Trump som president så är det en tuff kille i sin egen rätt, säger Jorge Masvidal enligt MMAjunkie.com.

The Rock: ”En briljant idé”

Filmstjärnan Dwayne ”The Rock” Johnson, världens bäst betalda skådespelare 2019 enligt magasinet Forbes, kommer att dela ut ett specialgjort ”BMF-bälte” till vinnaren av Diaz och Masvidal.

En engångshändelse från UFC:s sida och en slags hyllning till två publikfavoriter för lång och trogen tjänst i företaget.

– Det här är en rolig och briljant idé. Jag ser verkligen fram emot att komma dit för stämningen kommer att vara elektrisk, säger Johnson till ESPN.

Nate Diaz – en av UFC:s största stjärnor sedan segern mot Conor McGregor 2016 – tar åt sig äran för bältet. Det var han som utmanade Masvidal direkt i buren efter att ha vunnit i sin comeback i augusti.

– Bältet är redan mitt för det är jag som har skapat allt det här. Men ärligt talat bryr jag mig inte om något bälte. Jag vet redan vad jag går för och därför har jag aldrig jagat något bälte som resten av de här killarna, säger han till MMAjunkie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer