• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Från vänster: MMA-stjärnan Colby Covington fick stöd av Eric Trump och Donald Trump Jr vid nattens UFC-gala. Foto: TT

UFC-stjärnan utbuad – efter hälsningen från Trump

Publicerad

UFC-stjärnan Colby Covington, 31, är en av MMA-världens mest avskydda fajters.
Delvis på grund av sitt uttalade stöd för president Donald Trump – som i natt stöttade Covington tillbaka.
Först twittrade Trump om matchen, sedan gick Covington ut och dominerade inför två av presidentens söner som satt cageside.

USA:s president Donald Trump verkar ha hittat sin favoritfajter i UFC. Den frispråkige och av många avskydde Colby Covington går ofta runt i en röd ”Make America Great Again”-keps och blev förra året den förste UFC-fajtern att träffa en president i Vita huset.

Sent i går twittrade han till MMA-stjärnan inför dennes viktiga match mot förre mästaren Robbie Lawler.

”Ge allt du har i kväll, Colby. Du är den riktige mästaren! #MAGA”, skrev Trump.

Covington gick ut insvept i en amerikansk flagga till enorma burop från publiken. Sedan stod 31-åringen för sitt livs match när han totaldominerade Lawler över fem ronder och visade att han borde vara näste utmanare till Kamaru Usmans mästarbälte i weltervikt (77 kilo).

Buades ut av publiken

Även om Covington aldrig var riktigt nära att avsluta sin motståndare så blev det en klar poängseger (50-44, 50-45, 50-45) tack vare en totalt överlägsen volym av slag och nedtagningar.

I segerintervjun efteråt buades Covington ut igen av publiken i New Jersey, men svarade direkt:

– Jag har inte köpt en biljett för att se er utan ni kom för att se mig så håll käften och låt mig avsluta den här intervjun.

Han tackade också presidentens två söner Eric Trump och Donald Trump Jr, som satt på första parkett, för stödet och hyllade familjen.

Fick telefonsamtal av Trump

Senare under natten, svensk tid, twittrade Covington:

”Tack för telefonsamtalet och för att du alltid stöttar mig, Mr. President! Om folk tyckte att min seger var överlägsen, vänta bara tills presidentvalet 2020. Gud välsigna Amerika”.

– Han sade bara att han uppskattar allt jag gjort och vill att jag kommer tillbaka till Vita Huset för att skaka hans hand och hänga med honom i Ovala rummet, säger Covington om telefonsamtalet.

UFC:s president Dana White twittrade i sin tur: ”Du vet att du har en stor fajt när USA:s president twittrar om den”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer